Gallo Tasting 21.10.2010

Tällä kertaa tutustuimme yhdysvaltalaisiin Gallon tuottamiin punaviineihin maahantuoja Jyrki Tarvosen, Beverage Partners Finland Oy, opastuksella.

Gallo on 1930-luvulla Ernst ja Julio Gallon perustama perheyritys, jota tällä hetkellä johtaa kolmas sukupolvi. Gallo on suurin Kalifornialaisten viinien valmistaja (70-80 milj. laatikkoa vuodessa) ja viinejä löytyy jokaiseen makuun ja hintaluokkaan useiden eri brändien alla. Erikoista Gallossa on myös se, että he itse valmistavat omat pullonsa. Me maistoimme Gallo Family Vineyards, Turning Leaf, Dancing Bull sekä Frei Ranch tuotemerkkejä.

Yhdysvaltalaiset viinit jakavat mielipiteitä. Toisaalta niitä pidetään helpostijuotavina ja kosiskelevina, viinimaailman Coca-Colana, mutta ne myös maistuvat kuluttajille. Tämän saimme itsekin huomata ensimmäisten viinien kohdalla. Viinit olivat helppoja ja miellyttäviä, ja maksoivat alle kympin.

Frei Ranch brändin alla Gallo tuottaa hieman arvokkaampia viinejä. Maistoimme 2003 vuoden Zinfandelin ja 2002 vuoden Cabernet Sauvignonin. Viinien aromeissa jo aisti kypsyyden ja korkeamman laadun. Molemmissa oli pehmeät kypsät tanniinit, ne olivat hedelmäisiä ja täyteläisiä ja Zinfandelissa oli mukana myös mausteisuutta. Nämä molemmat olivatkin illan parhaimmat viinit ja noin 30€ hintaluokassa houkutteleva ostos. Tosin Zinfandel löytyy vain ravintolamyynnistä, mutta Cabernet Sauvignon löytyy tilausvalikoimasta.

Maistetut viinit (suluissa meidän antamat pisteet):

Gallo Family Vineyards Cabernet Sauvignon 2008 (87)

Gallo Family Vineyards Zinfandel 2008 (88)

Turning Leaf Merlot 2008 (88)

Dancing Bull Zinfandel 2007 (89)

Frei Ranch Zinfandel 2003 (90)

Frei Ranch Cabernet Sauvignon 2002 (90)

Tarkemmat viiniarviot löytyvät Wineserver sivuilta sekä nykyään myös Viiniweb.net sivustolta.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me