Minulta tiedusteltiin ennen joulua, mitä viiniä aion juoda tai suosittelen muille. Tässä jälkikäteen omat viinivalintani: Alkupalojen kanssa Ayala Brut Majeur samppanja. Pääruoan kanssa Torres Gran Coronas 2005 reserva punaviini. Ja jälkiruoaksi Graham’s Late Bottled Vintage Port 2003 portviini.

 

100_0276

Ayala samppanja oli oiva valinta jouluaterian aluksi. Monta päivää kestäneiden jouluvalmistelujen jälkeen korkin poksahdus kertoi, että nyt voi istua pöydän ääreen rentoutumaan ja nauttimaan kaikista herkuista. Samppanja luo välittömästi juhlatunnelman ja mielestäni myös maistuu todella hyvältä. Alkuruokapöytää hallitsivat graavilohi ja kirjolohenmäti, jotka sopivat oikein hyvin samppanjan kanssa nautittavaksi.

 

100_0283

Gran Coronas on 85% Cab. Sauvignon ja 15% Tempranillo ja miellyttävä punaviini jo pelkältäänkin nautittuna. Pääruokana oli kinkkua ja karjalanpaistia sekä peruna- ja lanttulaatikkoa. Jatkoimme saman viinin juontia myös juustotarjottimella olevien kovien juustojen kanssa.

Grahams LBV portviiniä nautimme juustotarjottimen sekä jälkiruokana olevan suklaisen jouluhalon kanssa.

 

100_0292

Portviini oli oikeastaan ainoa, jonka olin ostanut joulua varten. Muut viinit löytyivät kotoota viinitelineestä. Joulu on muutenkin mukavaa aikaa viiniharrastajalle. Sain lahjaksi lisää viinitarvikkeita ja -kirjallisuutta. Ja viinitelinekin on taas täynnä pulloja. Alkava vuosi vaikuttaakin lupaavalta ja vuoden vaihtumista juhlistetaan taas jollain kuohuvalla juomalla.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me