Juusto ja Viini 14.2.2013

Wineserver ja Makumaku järjesti ystävänpäivänä juusto ja viini –illan. Paikalla juustoja maistattamassa oli Late Hirvonen Lentävästä Lehmästä.

juusto ja viiniMaistetut juusto ja viini parit

Juustoja maistelimme pareittain niin, että klassiselle alkuperäiselle juustolle oli mukana myös suomalainen vastine:

  • Kolatun Werneri brie Somerolta ja Ranskan St Maure de Touraine AOC
  • Väinö Mouhijärveltä ja Ranskan Brie de Meaux AOC
  • Kolatun Waldemar ja Wyke’s farmin vintage Cheddar
  • Vilho Mouhijärveltä ja Sveitsin Biowelle
  • Peltola Blue Suonenjoelta ja Roquefort Papillon bio AOC

 

Viineiksi olin valinnut erityylisiä viinejä, kevyempää ja täyteläisempää.

  • Santa Digna Sauvignon Blanc Reserve
  • Gran Viña Sol Chardonnay
  • Masi Bonacosta Valpolicella
  • Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva
  • Dow’s Trademark Finest Reserve Port

 

Osa viini-juustomaistelupareista on vanhoja klassikoita, kuten vuohenjuusto ja sauvignon blanc. Hapokas viini sopii hyvin vuohenjuuston kanssa, joka myös on melko hapokas. Wernerin brien kanssa oiva pari oli Santa Digna Sauvignon Blanc. Peltola Bluen ja Roquefortin kanssa sopi hyvin portviini. Suolainen juusto ja makea viini onkin toinen klassinen yhdistelmä. Muiden viinien maku peittyy voimakkaan juuston alle, eikä punaviini ja pehmeä juusto muutenkaan ole yleensä toimiva yhdistelmä vaan jälkimaku muuttuu metalliseksi.

Mietojen juustojen, Väinon ja Brie de Meaux’n, kanssa tammikypsytetty Chardonnay oli sopiva yhdistelmä, ja vähän voimakkaampien juustojen kanssa sopi hyvin Valpolicellan kevyt punaviini. Voimakkaammat kovat juustot, Wykes Farm Cheddar ja Vilho, sopivat täyteläisemmälle punaviinille, Gran Coronasille. Nyrkkisääntönä voi pitää, että voimakkaan makuinen juusto vaatii myös voimakkaan makuisen viinin ja kevyt kevyen.

juusto ja viini 2

Tässä vielä parhaimmat juusto ja viini yhdistelmät:

  • Kolatun Werneri brie (vuohenjuustosta) – Sauvignon Blanc
  • St Maure de Touraine – Port
  • Väinö – Chardonnay
  • Brie de Meaux AOC, Ranska – Chardonnay
  • Kolatun Waldemar – Sauvignon Blanc, Valpolicella
  • Wyke’s farm vintage Cheddar, Iso-Britannia, Valpolicella, Cabernet Sauvignon
  • Vilho Mouhijärveltä – Cabernet Sauvignon
  • Biowelle, Sveitsi – Valpolicella
  • Peltola Blue Suonenjoelta – Port
  • Roquefort Papillon bio AOC, Ranska – Port

Viiniklubi

Wineserver Viiniklubin toimintaan pääset mukaan tilaamalla uutiskirjeen. Tulevia tapahtumiamme löydät myös ajankohtaista sivultamme, josta löytyy myös ohjeet miten voit rekisteröityä jäseneksi. Kaikki ovat tervetulleita mukaan – tarvitaan vain kiinnostusta viineihin ja sopivan rentoa asennetta, niin sovit joukkoomme loistavasti.

Tilaa uutiskirje:

TILAA UUTISKIRJE:

Please wait...

Kiitos tilauksesta!

Paljon kaikenlaista ajankohtaista tietoa ja kuvia tapahtumista löytyy myös Facebook sivuiltamme: www.facebook.com/wineserver.

Muut yhteydenotot ja tarjouspyynnöt yksityistilaisuuksille: info@wineserver.fi.

Tallenna

Tallenna