Suomalaiset viskit olivat pääosassa, kun Viskin Ystävien Seura juhli 3-vuotissyntymäpäiviä järjestämällä Suomen suurimman viskitastingin. Maisteltavana oli jokaisen suomalaisen viskitislaamon tuotteita, joko kypsää viskiä tai vasta raakatislettä. Suomen viskitislaamoista suurin osa on vasta viime vuosina perustettuja, eivätkä viskit ole vielä ehtineet vaadittavaan kolmen vuoden ikään.

suomalaiset viskit

Suomalaiset viskitislaamot:

Mukana tislaamoista olivat Koulu, Kyrö Distillery Company, Old Buck, Teerenpeli, The Helsinki Distilling Company sekä Valamon Luostarin Tislaamo. Tislaamojen edustajat olivat paikalla kertomassa toiminnastaan ja viskinvalmistuksesta. Viskin tuottaminen ei varmasti ole helpoin tapa tienata elantoaan Suomessa, mutta hauskaa näillä kavereilla tuntui olevan ja he selvästi nauttivat työstään.

On hienoa päästä seuraamaan näin läheltä suomalaisen viskikulttuurin alkutaivalta. Odotan innolla minkälaisiksi viskit ovat kehittyneet esimerkiksi viiden vuoden kuluttua.

Tallenna

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me