Umbrian viiniretki

Viiniretki Keski-Italiaan  4.9. – 9.9.2017

Huom! Ryhmä on kasassa ja matkamme toteutuu. Vielä voimme muutamia halukkaita ottaa mukaan (2.4.2017).

Tervetuloa antoisalle ruoka- ja viiniretkelle tutustumaan Umbrian ja Toscanan viineihin ja gastronomiaan!  Viikon aikana käymme useilla viinitilavierailulla, saamme maistella ainakin 8 eri viinitilan viinejä, jotka kaikki edustavat Umbrian ja Toscanan eri viinialueita. Majoitus on Umbrian viiniretki viinitarha-montefalcossaviehättävässä hotellissa keskiaikaisessa Montefalcon kylässä, kuuluisalla Montefalcon viinialueella.  Mukana koko viikon oppaana on Pekka Sipola, joka on asunut Umbriassa vuodesta 2010 ja käynyt paikallisen Sommelier-kurssin. Hän tuntee hyvin paikalliset tuottajat ja on suunnitellut retkiohjelman.

Retkiohjelma:

Maanantai 4.9. Orvieto

Saapuminen Roomaan Fiumicinon lentokentälle, josta bussikuljetus Montefalcoon.
Matkalla Montefalcoon poikkeamme Orvieton viinialueelle ensimmäiselle vierailulle Palazzonen viinitilalle. Illallisen syömme yhdessä Montefalcossa, tutustuminen ja viikon ohjelman läpikäynti.

Tiistai 5.9. Montefalco

Tiistaina tutustumme Montefalcon DOCG-viinialueeseen. Aloitamme päivän käymällä ensin Scacciadiavolin viinitilalla, josta suuntaamme kuuluisalle Arnold Caprain viinitilalle.

Umbrian viiniretki torgiano-wine-museumKeskiviikko 6.9. Torgiano

Aamupäivällä viinimatkamme jatkuu toiselle Umbrian DOCG-alueelle Torgianoon, jossa syömme kevyen lounaan ja maistelemme Lungarottin viinejä Osteria del Museossa, joka kuuluu Lungarottin viinitilalle. Samalla käymme Torgianon viinimuseossa, joka on yksi Italian arvostetuimmista viinimuseoista.  Paluumatkalla käymme nauttimassa erinomaista italialaista artisaani-jäätelöä paikallisessa jäätelöbaarissa kylässä nimeltä Passaggio di Bettona.

Iltapäivän ja illan ohjelmaan kuuluu kokkausilta perhevetoisessa arvostetussa ravintolassa, joka sijaitsee viehättävässä pienessä Collemancion kylässä, n. 500m mpy, upeissa maisemissa. Saamme käyttöömme ravintolan koko keittiön. Henkilökunnan kanssa valmistamme herkullisen neljän aterian illallisen, jonka sitten nautimme yhdessä illan päätteeksi. Ravintolassa on edustava viinilista.

Umbrian viiniretki montepulciano-wineryTorstai 7.9. Toscana

Torstaipäivän vietämme Toscanassa käymällä kahdella viinitilalla Montepulcianossa ja Montalcinossa. Montepulcianon viinitila on Poliziano ja Montalcinon viinitila on Biondi Santi Tenuta Greppo.

Perjantai 8.9. Trasimeno

Perjantaina jatkamme taas kierrosta Umbriassa tutustumalla kahteen eri viinitilaan. Aamupäivällä käymme Trasimeno-järven alueella pienellä mutta arvostetulla Madreviten tilalla ja iltapäivällä paluumatkalla Cannarassa Di Filippon luomutilalla.

Umbrian viiniretki biotila-cannarassa Lauantai 9.9. Kotimatka

Paluu Suomeen. Osallistujat kuljetetaan yhteisellä bussikuljetuksella Rooman Fiumicinon lentokentälle.

Majoitus: Montefalcon keskiaikaisen kylän keskustassa hotellit ovat  Oro Rosso ja Degli Affreschi. Majoitus on 2 hengen huoneissa. Hintaan sisältyy aamiainen hotellilla. Lisämaksusta mahdollisuus majoitukseen 1 hengen huoneessa.

Viinitilakäynnit:  Viikon aikana viinitilakäynneillä on mahdollisuus tutustua viinitilan viinitarhaan, tuotantotiloihin sekä viinikellareihin. Viinitilakäynneillä maistelemme tilan viinejä ja jokaisena päivänä syömme myös lounaan viinitilalla. Käynnin aikana viinitilan edustaja kertoo viinitilasta, tulkkina ja oppaana on Pekka Sipola.

Hinta: 1024€ / hlö.

Huom! Hinta ei sisällä lentoja. Lennot tulee varata itse kunhan olemme saaneet ryhmän kasaan. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 10 hengen ryhmää. Pienet muutokset matkaohjelmaan ovat mahdollisia.

Umbrian viiniretki montalcino-brunelloHintaan sisältyy:

  • majoitus aamiaisella 2 henkilön huoneessa, yhden hengen huoneesta 100 € lisämaksu
  • vierailut viinitiloilla
  • sisäänpääsylippu viinimuseoon
  • kevytlounas matkan jokaisena päivänä, paitsi lähtöpäivänä lauantaina 9.9.
  • bussikuljetukset koko viikon ajan

Hintaan ei sisälly:

  • lentoliput
  • matkavakuutus
  • kokkausilta keskiviikkona 6.9., 80€/hlö. Hintaan ei sisälly illan aikana nautitut viinit.
  • illalliset

Lisätietiedot ja ilmoittautumiset:

Tomi Naarvala, tomi.naarvala@wineserver.fi

Ilmoittautumiset Tomi Naarvala (info@wineserver.fi) tai Pekka Sipola (pjsipola@gmail.com). Lisätietoja Umbrian viineistä löytyy myös sivustolta www.umbria.fi

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna