Armagnac- ja Viinimatka Lounais-Ranskaan

All Inclusive viinimatka Lounais-Ranskaan luksuslinna Château Lartigolle. Syksyllä 2017

Viinimatka Lounais-RanskaanKauniissa Gersin maakunnassa Lounais-Ranskassa, jota kutsutaan Ranskan Toscanaksi, majoitumme neljä yötä korkeatasoisessa Château Lartigolle luksuslinnassa. Jokainen huone on sisustettu hyvällä tyylillä, varmalla maulla ja korkeatasoisilla materiaaleilla ja huoneissa on oma kylpyhuone suihkulla. Linnassa on myös 4 olohuonetta, joissa voit rentoutua. Koko linna on varattu ryhmämme käyttöön.

Casgognen historiallinen maakunta tunnetaan legendaarisista hurjapäisistä muskettisotureista, tukevasta keittiöstä ja armanjakista. Kirjallisia todisteita armanjakin valmistuksesta löytyy jo vuodelta 1411. Kirjoituksissa kuvataan juoman hyödyllisiä vaikutuksia lääkinnälliseen käyttöön – se kiihottaa ruokahalua, parantaa muistia, pitää nuorena ja antaa iloa ja onnea. Askel lääkinnästä nautintoon oli pieni.

Paikan päällä on mukana koko matkan ajan suomenkielinen matkanjohtaja. Pääset tutustumaan viiden päivän aikana lähialueen viinitiloihin, gourmet-ravintoloihin sekä upeisiin maisemiin. Linnan kokki vie sinut makujen maailmaan loihtimalla ateriat lähiseutujen raaka-aineista mahdollisimman paljon orgaanisia tuotteita käyttäen. Makuja siivittävät paikalliset viinit.

uima-allas_RanskaChateau Lartigolle sijaitsee omassa rauhassaan valtavan puiston keskellä. Linnan ympäristössä on kaunis kävelymaasto, oma tenniskenttä, 16 metrinen uima-allas, sekä biljardipöytä. Nämä aktiviteetit ja linnan kaikki muut tilat ovat vapaasti ryhmämme käytettävissä.

Ohjelma:

1.pv Chateau Lartigolle

Lento Saksan kautta Tolousen lentokentälle, josta yksityiskuljetus 75 km päässä sijaitsevaan Chateau Lartigolleen. Illallinen linnassa.

2. pv Fronton

Linnassa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Frontoniin. Tolousen pohjoispuolella sijaitseva Fronton luokiteltiin AOC viinialueeksi v. 1975. Alueen viinit olivat arvostettuja jo 1100-luvulla. Frontonissa tuotetaan punaviiniä ja roseviiniä paikallisesta Negrette-lajikkeesta. Muita alueella viljeltyjä lajikkeita ovat mm. tutummat Syrah, Malbec, Cabernet Franc sekä Chardonnay, joste tuotetaan myös kuohuviinejä perinteisellä menetelmällä. Aamupäivällä vierailemme Chateau Saint Louis viinintuottajalla, nautimme lounaan ravintola Le Virgilissä ja iltapäivällä on vuorossa viinintuottaja Château Bellevue la Foret. Illallisen nautime linnassa.

3. pv Saint-Puy

Aamiaisen jälkeen aloitamme retkemme vierailulla Terre Blance ankanmaksatilalla. Virailuun sisältyy tutustuminen, maistiaiset ja mahdollisuus ostoksiin. Nautimme tilalla myös lounaan. Lounaan jälkeen vierailemme viiniä, kuohuviiniä ja armanjakkia tuottavalla Chateau Monlucilla. Mäen päällä sijaitsevassa pienessä Saint-Puyn kylässä Casgonyssa alettiin viljelemään viiniä Rooman valtakunnan aikana yli 2000 vuotta sitten. Alkoholia alueella alettiin tislaamaan jo 1400-luvulla, paljon aikaisemmin kuin Cognacissa. Tuohon aikaan Hollantilaiset kauppiaat vastasivat alueen viinien viennistä. Tislattuna viini oli helpompi kuljettaa ja maku kaiken lisäksi parani matkan aikana tammitynnyrissä.

Vuonna 1936 luokiteltu AOC Armangnac on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen. Saint-Puyn armanjakit kuuluvat Ténarèzen ala-alueeseen. Suuryritykset tuottavat sekoitettuja armanjakkeja ja ne ovatkin maailmalla tunnettuja suurten jakeluverkostojen ansiosta. Mutta perinteisempää armanjakkia on pienten tuottajien vuosikerralliset pullotteet, joita kypsytetään vähintään kymmenen vuotta. Armanjakit tislataan edelleen 1800-luvun alussa kehitetyillä Alambic Armagnacais –kolonnitislaimilla.

Illallisen nautimme linnassa.

4. pv Haut Armagnac

Aamiainen linnassa jonka jälkeen suuntaamme viiniviljelmille Haut Armagnacin alueelle viiniä ja armanjakkia tuottavaan Chateau Artoniin. Vierailun jälkeen nautimme lounaan Lectouressa L’Auberge des Bouviers ravintolassa.

Illalla linnassa paikallinen viiniviljelijä pitää meille pienen luennon viinimaistiaisineen ja illallisen nautimme jazzmuusikon säestyksellä.

5. pv Kotimatka

Aamiainen linnassa. Yksityiskuljetus lentokentälle

makuuhuone_RanskaMatkan hinta: 1875 euroa

All inclusive. Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitukset, kuljetukset, ohjelman mukaiset viinitilavierailut, aamiaiset, lounaat ja illalliset. Majoitus on kahden hengen huoneissa, 115 € lisämaksusta saa huoneen myös yhdelle hengelle.

Min. 16 hlöä jotta matka toteutetaan!

Matkan varaukset täyttämällä lomake tai meilitse: info@wineserver.fi
Ilmoitathan osoitteesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi.

Muita viinimatkojamme 2017:

Viinimatka Champagneen. Epernay ja Pariisi 19-23.4.2017

Viinimatka Espanjaan. Priorat ja Barcelona 20-24.9.2017

Viinimatka Ranskaan. Bordeaux 9-13.10.2017

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna