Wither Hills tasting 27.1.2012

Wither Hills tasting

Wineserver viiniklubilla oli ilo ja kunnia saada Wither Hills viinitalon viinintekijä Sally Williams esittelemään meille viinejään ja kertomaan niiden valmistuksesta.

Classic Wine Cellars olikin ahtautunut tupaten täyteen innokkaita viininystäviä. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, mutta toivottavasti saamme Sallyn vierailemaan viiniklubimme tilaisuuksissa toistekin. Tunnelma oli tiivis ja viinit erinomaisia.

Maistetut viinit:

  • Wither Hills Sauvignon Blanc 2011
  • Sauvignon Blanc Rarangi Vineyard 2010
  • Wither Hills Pinot Gris 2011
  • Wairau Valley Pinot Noir 2008
  • Benmorven Vineyards Pinot Noir 2008

Wither Hills viinit

Viinien kassa oli tarjolla juustoa ja patonkia. Sauvignon Blancin seuraksi olin valinnut lampaanmaidosta valmistettua valkohomejuustoa ja Pinot Noirin kanssa 14kk kypsytettyä Comte – juustoa. Yhdistelmät toimivat erittäin hyvin.

Wither Hillsin viinit tulevat Marlboroughin alueelta Uudesta-Seelannista. Viinitalo on saanut nimensä samannimisestä melko karusta vuoristosta, joka on muuten kuvattuna pullon etiketeissä. Aloitimme Sauvignon Blancilla, useamman tarhan sekoituksella, sekä yhden tarhan rypäleistä valmistetulla Rarangilla.

Ensimmäinen oli hedelmäinen ja raikas, pirteähappoinen, tyypillinen uusiseelantilainen Sauvignon Blanc. Aromi oli selkeästi ruohoinen ja mukana mustaherukan lehtiä. Rarangi oli kuivempi ja mineraalisempi. Maku oli pitkä ja elegantti ja aromissa parsaa ja sitrusta. Tyyliltään ja maultaan viinit olivat yllättävän erilaisia. Rarangia myös kypsytetään tankeissa 6kk pitempään ja näin ollen meilläkin oli aikaisemman vuosikerran viini maistettavana.

Pinot Gris rypälettä Wither Hills on istuttanut vuonna 2007 vastatakseen kovaan kasvaneeseen kysyntään. Viini ei ole täysin kuiva, vaan siinä on 9g jäännössokeria ja suuntuntuma on pehmeä ja täyteläinen. Viini valmistuksessa on käytetty monia menetelmiä: pieni osa viinistä on käynyt tammitynnyreissä villillä hiivakannalla, ja osa viinistä on puristamisen jälkeen jätetty kuorien kanssa maseroitumaan. Tämä viini oli todella positiivinen yllätys ja hieman makea matalampihappoinen viini sopisi todella hyvin mausteisemman aasialaisen ruoan seuraksi.

Heidän uusimmat istutukset ovat Grüner Veltliner lajiketta, ja mielenkiinnolla odotan miten nämä viinit haastavat trendikkäät itävaltalaiset viinit.

Wairau Valleyn (Alko 422107) ja Benmorven Vineyardsin Pinot Noirit erosivat etenkin tammen voimakkuudessa. Molempia on kypsytetty 12-14 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30% on ollut uusia. Mutta Wairau Valley viinin ikäännyttämisessä käytetyt tynnyrit ovat olleet paahdetumpia. Viinissä on melko voimakas, tamminen, makeahko tuoksu ja pehmeä maku.

Benmorven oli tyyliltään elegantimpi, vähemmän tamminen viini, jossa eri osat olivat sopivassa harmoniassa.  Viiniä tuotetaan vuodessa vain 500 laatikkoa ja kovasti oltiin sitä mieltä, että laitetaan näistä erikoistilaus vetämään. Wairau Walley Pinot Noir edusti modernimpaa tyyliä kun taas Benmorven Vineyards oli tyyliltään enemmän eurooppalainen. Pinot Noir viinitarhoilla siirryttiin luomuviljelyyn vuonna 2009, ja seuraavat vuosikerrat ovatkin sitten jo virallisia luomuviinejä.

Viiniklubi:

Seuraava tilaisuus järjestetään 14.2. yhteistyössä Makumaku – kaupan kanssa ja aiheena on juustot ja viinit. Juustot tulevat pieniltä kotimaisilta lähituottajilta ja niiden kanssa maistelemme juustojen kanssa sopivia luomuviinejä.

Tulevat tapahtumamme löydät ajankohtaista sivultamme. Viiniklubiin ja postituslistallemme voit liittyä tästä tai meilitse info@wineserver.fi. Paljon kaikenlaista ajankohtaista tietoa ja kuvia tapahtumista löytyy myös Facebook sivuiltamme: www.facebook.com/wineserver.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me