Taittinger 28.3.2014

Maaliskuun lopulla nautimme Taittinger samppanjoita Fondbergin Sanna Gullstenin johdolla. Maisteltavana oli seitsemän erilaista Taittinger samppanjaa ja alkuun Sanna kertoi meille hieman talon historiasta ja taustoista.

Taittinger 1 600x450

Vuonna 1932 Pierre Taittinger osti vuonna 1734 samppanjantuotannon aloittaneen Fourneaux’n samppanjatalon ja on tänä päivänä yksi Champagnen suurimmista viinitarhojen omistajista, yhteensä 288 hehtaaria 34 eri tarhalla. Suuri osa omistuksista on Côte des Blancsin alueella ja alueelle tyypillisenä rypäleenä Chardonnay on talon samppanjoissa vahvasti esillä.

Maistetut samppanjat:

  • Taittinger Brut Reservé NV
  • Taittinger Les Folies de la Marquetterie
  • Taittinger Brut Millésimé 2006
  • Taittinger Brut Prestige Rosé
  • Taittinger Prelude Grands Crus
  • Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2004 sekä 2005
  • Taittinger Nocturne Sec

 

Taittinger4 600x450

Odotetusti illan paras samppanja taisi talon luksussamppanja Comtes de Champagne. Sitä olikin tarjolla kahta eri vuosikertaa ja tarkimmat löysivät näistä huomattavaa eroa. Mielenkiintoinen samppanja on myös yhden tarhan Les Folies de la Marquetterie. Yhdellä palstalla kasvaa sekaisin Pinot Noir ja Chardonnay rypäleitä kuin shakkilaudalla ja näistä tehty samppanja saa vielä hennon tammikypsytyksen. Hintakaan ei ole paha, kun ottaa huomioon, että kyseessä on palstasamppanja ja rajattu saatavuus.

Kaikille samppanjoille löytyi omat kannattajansa. Vuosikertasamppanja sekä Grand Cru tarhojen Prelude sekoitus olivat myös herkullisia. Talon vakiosamppanja Brut Reservé on tyylikkäästi Chardonnay-voittoinen ja talon tyyli heijastuu koko valikoimassa.

Oli erittäin onnistunut ilta, huikeita sappanjoita ja paljon väkeä paikalla. Kiitos kaikille osallistujille! Seuraavan kerran Taittingeria maistellaankin torstaina paikan päällä.

 

Wineserver Viiniklubin toimintaan pääset mukaan tilaamalla uutiskirjeen. Tulevia tapahtumiamme löydät myös ajankohtaista sivultamme, josta löytyy myös ohjeet miten voit rekisteröityä jäseneksi. Kaikki ovat tervetulleita mukaan – tarvitaan vain kiinnostusta viineihin ja sopivan rentoa asennetta, niin sovit joukkoomme loistavasti.

Paljon kaikenlaista ajankohtaista tietoa ja kuvia tapahtumista löytyy myös Facebook sivuiltamme: www.facebook.com/wineserver.

Muut yhteydenotot ja tarjouspyynnöt yksityistilaisuuksille: info@wineserver.fi.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me