Alkon elokuun uutuudet

Kävin maistamassa Alkon elokuun parikymmentä viiniuutuutta. Viinit maistelin sokkona ja tähän olen listannut itseäni kiehtovimmat ja kiinnostavimmat viinit.

Valkoviinit

Valkoviineistä kiehtovin oli jo aiemminkin keväällä maistamani Wolf Blass White Label Chardonnay 2013 (26,90€). Se oli viimeinen maistetuista valkoviineistä ja heti erottui joukosta. Tammisuus oli hienostunutta ja miellyttävä hapokkuus, mineraalisuutta, kypsää sitrushedelmää. Paras hinta/laatu-suhteelta oli eteläafrikkalainen Frisky Zebras Whispering White (7,79€). Maku oli runsas ja hedelmäinen, kypsää keltaista hedelmää, ja siinä oli hyvät hapot. Viini on Colombardin ja Sauvignon Blancin sekoitus. Hyvä löytö alle kympin viiniksi.

Kolme Alkon elokuun viiniuutuutta

Punaviinit

Paras punaviini oli mielestäni Kanook Estate Cabernet Sauvigon 2012 (29,90€). Viini tulee Australiasta Coonawarran alueelta punertavasta terra rossa maaperästä. Viiniä on saatavilla Alkosta 800 pullon erä. Jo tuoksu oli pehmeä ja houkutteleva, tammea ja kypsää hedelmää. Maku oli kehittynyt ja miellyttävän tasapainoinen, tammen paahteisuutta, kuivattua luumua, tanniinia.

Toiseksi parhaat pisteet sai Bodegas Bilbainas La Vicalanda Gran Reserva 2009 (39,90€) Espanjan Riojasta. Tätäkin on saatavilla vain 600 pullon rajoitettu erä. Maku on täyteläinen, tamminen, tanniininen ja kehittynyt. Maussa kypsää hedelmää, luumua ja tummaa kirsikkaa.

Paras punaviinilöytö tulee Italian Umbriasta. Perticaia Montefalco Rosso 2012 (14,90€). Päärypälelajikkeena on Sangiovese (70%) ja loput on Sagrantinoa ja Colorinoa. Maussa hapankirsikkaa ja karpaloa. Tanniinisuus on vielä hyvin voimakasta ja tämä pullo kannattaakin hankkia viinikokoelmaan kypsymään muutamaksi vuodeksi.

Liity viiniklubin postituslistalle. Syyskuussa lähdemme viinimatkalle Riojaan. Lisäksi syksyllä on tulossa paljon viinimessuja ja tastingeja.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me