Wine Academy

Viinikoulutuksia harrastajille ja alan ammattilaisille. Tarjolla WSET:n ja Wine Scholar Guildin viinikurssit sekä yksityistilaisuuksia polttareista firman juhliin. Ota yhteyttä niin löydämme sinulle sopivan viinikurssin!

WSET

Wine & Spirit Education Trust (WSET) on viinien ja alkoholien suurin maailmanlaajuinen kouluttaja. Lukukaudella 2018/2019 WSET tutkintoja opiskeli 100 000 henkeä ympäri maailman ja kursseja on tarjolla yli 75 eri maassa. WSET kurssit ovat erittäin arvostettua ja hyvin tunnettuja maailmalla. WSET kurssit avaavat työpaikkojen lisäksi ovia myös muihin paikkoihin – ammattilaismessuille, viinitilaverailuille, ja opintomatkoille.

Wineserver Wine Academy on virallinen WSET:n (Wine and Spirit Education Trust) viinikoulutusten järjestäjä (WSET Approved Programme Provider).

Tarjolla on seuraavat WSET viinikurssit:

  1. WSET Level 1 Award in Wines
  2. WSET Level 2 Award in Wines
  3. WSET Level 3 Award in Wines

Kurssit ovat tarjolla myös WSET Online verkkokursseina.

Ensimmäisen tason WSET kurssi sopii ihan kaikille viineistä kiinnostuneille. Olit sitten vasta aloittamassa viineihin tutustumista tai jo jonkin aikaa viinejä harrastanut. Kurssilla tutustutuaan viinin valmistukseen, viinin maistamiseen ja arviointiin, yleisimpiin rypälelajikkeisiin, viinin tarjoiluun ja varastointiin, sekä ruoan ja viinin yhdistämiseen. Toisen tason WSET kurssilla perehdytään syvemmin eri viinialueisiin ja niissä tuotetuihin viineihin. Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia ja kaikki viiniharrastajat ja viinien parissa työskentelevät ovat tervetulleita osallistumaan. Kolmannella WSET tasolla paneudutaan vielä syvemmin viinin valmistukseen, rypälelajikkeisiin ja viinialueisiin. Kurssilla opitaan analysoimaan viinin tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavia seikkoja. Kurssille pääsyvaatimuksena on WSET Level 2 Award in Wines tai vastaava koulutus.

Tutustu kursseihin tarkemmin WSET-sivuiltamme.

Wine Scholar Guild

Wine Scholar Guild on kansainvälinen viinikoulutusten tarjoaja. Valikoimasta löytyy Ranskan, Italian ja Espanjan viinien tutkinnot sekä Master tason kursseja eri viinialueilta.

Wineserver Wine Academy on Wine Scholar Guild tutkintojen virallinen kouluttaja.

Wine Scholar Guild kurssivalikoima:

Kurssien opintomateriaalit ovat kattavia ja ajankohtaisia. Englanninkielisessä kirjassa käsitellään kaikki maan viinialueet, niiden historiaa, kasvuympäristöä sekä viininvalmistusta. Tunnukset Wine Scholar Guildin verkkosivujen opintomateriaaliin ovat voimassa vuoden ajan. Koulupäivien suurin painopiste viinien maistelussa ja analysoinnissa. Kurssikirja ja tentti on englanniksi. Kurssi päätteeksi on 100 kysymyksen monivalintakoe, joka kestää yhden tunnin. Kokeen läpäisseet saavat pinssin, diplomin sekä tittelin French Wine Scholar (FWS) tai Spanish Wine Scholar (SWS).

Tutustu tarkemmin: French Wine Scholar tai Spanish Wine Scholar

Viinikoulutukset ravintoloille

Tarjolla edullinen ja tehokas kolmen koulutuskerran paketti ravintolan henkilöstölle.

Kun työntekijät ovat ammattitaitoisempia, tehokkaampia, sitoutuneempia, innokkaampia ja itsevarmempia, on heidän helpompi suositella viinejä, tehdä lisämyyntiä ja myydä arvokkaampia viinejä. Samalla asiakkaat saavat parempaa palvelua ja asiakastyytyväisyys paranee. Viinin suosittelulla ja oikeanlaisella käsittelyllä pystytään myös vähentämään hävikkiä.

Koulutuksessa opiskeltavia asioita ovat viinin maistaminen ja arviointi. Viinin alkuperän, valmistusmenetelmien ja iän vaikutus viinin makuun. Viinin ja ruoan yhdistämisen teoria. Viinien käsittely ja tarjoilu ravintolaympäristössä. Koulutukset räätälöidään ravintolan teeman, menun ja viinivalikoiman mukaan. Pyydä tarjous tästä.

Oma viinitasting

Wineserver järjestää viininmaistelua myös yksityistilaisuuksina. Viinitasting on suosittu ohjelmanumero tiimipäiviin, asiakastilaisuuksiin, pikkujouluihin, polttareihin ja kaikenlaisiin juhliin. Lue lisää ja pyydä tarjous.