Alkon marraskuun uutuudet

Kävin maistamassa Alkon marraskuun viiniuutuudet, joita oli yli kolmekymmentä. Viinit maistelin sokkona ja tähän olen listannut itseäni kiehtovimmat ja kiinnostavimmat viinit.

Alko marraskuu1

Kiinnostavin kuohuviini tuli hieman yllättäen Yhdysvalloista Kaliforniasta. Veikkasin sitä Pinot Noir voittoiseksi samppanjaksi. Kyseessä oli Gloria Ferrer Blanc de Noir (34,50€) Carnerosista, joka on Pinot Noirista perinteisellä menetelmällä tuotettu kuohuviini. Maku oli kuiva, paahteinen, kypsää omenaa, hieman punaista marjaa, ja pienet kuplat. En ole yhtä laadukkaita yhdysvaltalaisia kuohuviinejä ennen maistanut mutta hintakin on sen mukainen.

Kaliforniasta tuli myös miellyttävä tamminen ja kypsän hedelmäinen Chardonnay. Wente Riva Ranch Chardonnay (19,90€) on kypsynyt tammitynnyreissä hiivasakan päällä 8 kk. Tyylikkäämpi Chardonnay uutuus on Joseph Drouhin Chablis Grand Cru Les Clos (58,80€), jonka maku oli hienostunut, monivivahteinen, mineraalinen ja viipyilevä.

Makean ystäville tuli uutuutena Rosenhof Welschriesling Beerenauslese (17,98€ 0,375l). Viini on makea, kehittynyt, hunajainen, kukkea, jonkin verran jalohometta. Vaikka viini onkin todella makea (sokeria 110 g/l), on siinä miellyttävä suuntuntuma. Viiniä löytyy Alkosta 600 pullon erä.

Alko marraskuu2

Umbriasta tulee jälleen hyvä uutuusviini. Muutama kuukausi sitten tuli edellinen. Sekoitan näitä jatkuvasti paljon arvokkaampiin italialaisiin viineihin. Antonelli Sagrantino di Montefalco 2008 (29,90€) on todella täyteläinen ja tanniininen. Maussa on kypsää hedelmää, rusinaa ja tammea. En suosittelisi vielä juotavaksi vaan kellariin kypsymään. Tai ainakin kannattaa dekantoida viini kunnolla ja ottaa jotain syötävää samalla. Viiniä löytyy Alkosta 1620 pullon erä.

Pari seuraavaa viiniä ovat Alkon jouluviinivalikoimaa. Clea Reserva  2011 (19,90€) tulee Ribera del Duerosta Espanjasta. Rypäleenä on Tinta del Pais, eli tunnetummin Termpranillo. Maku on pehmeäntäyteläinen: tammea, punaisia marjoja ja hieman rusinaa. Jouluinen etiketti tekee tästä hyvän lahjavinkin. Caliterra Reserva Shiraz (7,98€) Chilestä on hintansa puolesta todellinen löytö ja tyylikäs viini. Bordeaux’sta tuli kolme uutuusviiniä pieninä erinä ja lähes 60 € hintaan. Niistä eniten miellytti Chateau Giscours 2012 (59,90€).

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me