Viinibloggareiden illallinen – Meursault 2007

Kokoonnuimme viinibloggareiden kesken nauttimaan hyvistä viineistä ja ruoasta Ceestashopin tiloihin. Jokainen toi pullon viiniä mukanaan ja niiden ympärille oli rakennettu kuuden ruokalajin illallinen. Sovimme myös, että jokainen kertoisi omassa blogissaan tuomansa viinin.

Oma viinivalintani oli Maison François Martenot Meursault Les Haut Bois 2007.

 

2014-03-08 23.25.10

Mersault’n kylä sijaitsee Bourgonessa Côte de Beaunen alueella ja viinit valmistetaan Chardonnay rypäleestä ja viineille on tyypillistä melko runsas tammen käyttö. Aromeista löytyikin trooppista hedelmää, tammea, voita ja mineraalisuutta. Viinissä oli myös melko kehittynyttä, sienimäistä, aromia ja värikin oli hieman tummunut kullankeltainen.

Viinivalintani oli sinänsä helppo, että valkoviiniä minulta toivottiin ja Meursault oli ainoa viinikaapistani löytynyt valkoviini. Lisäksi tällä kertaa viinin ja ruoan yhdistämiseen lähdettiin viinit edellä – me ilmoitimme viinit ja Tonin ja Miikan tehtäväksi jäi ruoan valmistaminen viinille sopivaksi. Eli asiaa sen kummemmin miettimättä otin pullon mukaan ja suuntasin Ceestashoppiin muita bloggareita tapaamaan.

2014-03-08 19.18.28

 

Ruokana viinille oli hummeriflan. Meursault’n vierellä tarjoiltu Aligoté taisi olla tästä kaksikosta parempi yhdistelmä, sillä Meursault’n tammi hieman jyräsi annoksen hienot aromit alleen.

Seuraavan viinin esittelee Exclusive Hillbilly.

Kokonaisuutena koko ilta oli huikea. Herkullista ruokaa, hyviä viinejä ja hyvää seuraa.

 

Tulossa:

Keväällä 10-13.4 järjestämme Wineserver viiniklubille Samppanjamatkan 10-13.4.2014. Tutustumme Champagnen maakuntaan ja vierailemme lukuisilla tuottajilla maistelemassa samppanjaa. Tervetuloa mukaan. Matkan ohjelma ja varaus Lomalinjan sivuilta.

Wineserver Viiniklubin toimintaan pääset mukaan tilaamalla uutiskirjeen. Paljon kaikenlaista ajankohtaista tietoa ja kuvia tapahtumista löytyy myös Facebook sivuiltamme: www.facebook.com/wineserver.

Muut yhteydenotot ja tarjouspyynnöt yksityistilaisuuksille: info@wineserver.fi.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me