Kesäkuussa järjestin samppanja tasting tilaisuuden yhdessä Moët Hennessy Finlandin edustajan Timo Koivusen kanssa. Aikaisemmin olimme jo maistaneet Veuve Clicquot talon samppanjat, ja tällä kertaa valitsimme aiheeksi Ruinartin samppanjatalon ja siihen vertailun vuoksi myös muutaman Moët samppanjan. Aloitimme Ruinart Blanc de Blancs samppanjalla ja jatkoimme R’de Ruinartilla, Rosélla ja lopuksi Moëtin Brut ja Vintage 2000.

09062010069

Ruinartin samppanjat sopivat oikein hyvin ruoan kanssa nautittavaksi kun taas Moët tähyää enemmän yökerhomarkkinoille. Ruinartin samppanjoissa on 9g dosage sokeria, kun taas Moëtilla luku on himan suurempi. Lisäksi Moët käyttää valmistuksessa myös Pinot Meunier rypälettä Ruinartin käyttämien Chardonnayn ja Pinot Noirin lisäksi, ja molemmat ovat käyneet malolaktisen käymisen. Rose, Blanc de Blancs, R’ de Ruinart ja Moët Vintage saivat kaikki hyvät pisteet. Samppanjat edustavat eri tyylejä ja niitä on aika turha alkaa keskenään laittamaan paremmuusjärjestykseen. Mutta selkeästi Moët Brut ei maistunut Ruinartin samppanjoiden jälkeen yhtä hyvälle, vaan melko tavalliselle ja hieman kitkerälle. Moët Brut oli kuitenkin hyvä vertailukohde näille muille samppanjoille, ja muiden korkeampi hinta tuntuu olevan aivan perusteltua.

Seuraavana päivänä viiniklubilaisemme oli kutsuttu Pearly Bay Beach Partyyn, josta on oma blogikirjoitus täällä.

Kävin myös Maximilian Riedelin järjestämässä tasting tilaisuudessa, jossa vertailimme viinin aromeja ja makuja erilaisista laseista. Tästäkin tilaisuudesta olen tehnyt oman blogikirjoituksen joka löytyy täältä.

Sisätiloissa on taas sen verran lämmin, että vein kotona olleet viinipulloni viinikellariin säilytykseen. Minulta löytyy säilytystilat n. 600 pullolle ja voin sinne ottaa muidenkin pulloja säilytykseen pientä korvausta vastaan. Minun kautta saa myös edullisesti viinikaappeja ja muita tarvikkeita. Valikoima löytyy täältä.

Kesälle ei ole pahemmin tapahtumia suunnitelmissa, vaikka ideoita kyllä olisi. Ehkä odotellaan kesälomien yli niin useammat pääsevät mukaan maistelemaan viinejä. Ainakin elokuun lopulla tarkoituksena on järjestää tuliaisviinien tasting. Eli pidetään nyyttikestit jossa maistellaan lomamatkoilta mukana tuotuja viinejä. Kannattaakin siihen jo varautua ja hankkia mahdolliselta lomamatkalta pullo mukaan. Kutsu tilaisuuteen lähetetään sähköpostilistalla oleville. Postituslistalle voi ilmoittautua täyttämällä tämä kaavake ja kommentiksi riittää sana postituslista. Toki muutakin palautetta voi samalla lähettää. Ja 8-20 hengen ryhmille ja esim. polttariporukoille voin järjestää oman tilaisuuden.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me