Alkon helmikuun uutuudet

Kävin maistamassa Alkon helmikuun viinivalikoiman uutuudet, joita oli parikymmentä. Viinit maistelin sokkona ja tähän olen listannut itseäni kiehtovimmat ja kiinnostavimmat viinit.

Alkon valkoviini uutuudet

Valkoviinit

Kiehtova valkoinen uutuus oli Deep Roots Müller-Thurgau Organic 2014 (8,99€), luomuviini Rheinhessenin alueelta Saksasta. Tuoksu oli hyvin aromaattinen, kukkia, parfyymia ja litsiä, maku oli raikkaampi kuin tuoksu antoi odottaa ja 25 g/l jäännössokeria tasapainotti runsas hapokkuus. Hintaansa nähden hyvä viini ja sopii myös vegaaneille.

Uudesta seelannista tuli Kahurangi Estate Riesling 2014 (14,93€). Tuoksu oli rieslingille tyypillinen hedelmäinen ja mineraalinen ja lasissa voimistuu petrolin tuoksu. Maku oli hedelmäinen, keltaista hedelmää ja kypsää sitruunaa ja runsaasti hapokkuutta.

Alkon punaviini uutuudet

Punaviinit

Portugalista tuli uutuutena pikkupullossa Quinta de la Rosa (8,99€ 0,375l). Tuoksu on tamminen ja kypsän hedelmäinen. Maku on täyteläinen, tanniininen, tummia marjoja ja suklaata. Jälkimaussa hieman tallia ja kuivaa puuta.

Chilestä Rapelin laaksosta tuli 1200 pullon erä Coyam 2012 (27,90€) luomuviiniä. Rypäleinä Syrah 39%, Carmenere 32%, Merlot 17%, Cabernet Sauvignon 9%, Mourvedre 2% ja Malbec 1%. Tuoksu oli voimakkaan tamminen ja runsaasti tummia marjoja, mustaherukkaa ja tummaa kirsikkaa. Maku on hyvin täyteläinen ja monivivahteinen. Runsaan tanniinisuuden johdosta kannattaa dekantoida ja nauttia lihan kanssa. Itse laittaisin kellariin pariksi vuodeksi odottelemaan.

Tallenna

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me