Alkon kesäkuun uutuudet

Kävin maistamassa parikymmentä Alkon kesäkuun viiniuutuutta. Viinit maistelin sokkona ja tähän olen listannut itseäni kiehtovimmat ja kiinnostavimmat viinit. Viinit osoittautuivat myös hinnaltaan edullisiksi, eli hinta/laatu –suhde on kohdillaan.

Valkoviinit

Valkoviineistä kolme herätti kiinnostukseni. Pannonhalmi Tricollis (10,69€) tulee Unkarista ja on useamman rypäleen sekoitus mm. Rheinriesling. Viini on kuiva, hapokas ja aromina päärynää. Alkuun viini maistui hyvinkin kevyeltä, mutta maku kuitenkin voimistuu suussa ja jatkuu pitkään. Itävaltalainen Leth Simply Wow! (13,73€) on Rieslingin, Grüner Veltlinerin ja Roter Veltlinerin sekoitus. Maussa on kypsää keltaista hedelmää, persikkaa, mineraalisuutta ja hiukan makeutta. Saksan Nahesta tuli Korrell Riesling vom Tonmergel (13,93€). Puhdas ja avoin tuoksu, persikankiveä, korkea hapokkuus ja hieman jäännössokeria.

Kolme valkoista viiniuutuutta

Punaviinit

Maistelun miellyttävin punaviini oli Gsellmann Gols Pinot Noir (19,98€ 600plo) Itävallasta. Viini on keskitäyteläinen, sopivasti hapokkuutta ja tanniinia, maussa punaisia marjoja ja kevyt tammisuus. Miellyttävän tasapainoinen viini. Bordeaux’n alueelta tuli kolme uutuutta Margaux’n ja Saint-Emilionin alueilta. Näiden hinnat olivat 60 eurosta 120 euroon. Hyviä viinejä kellarin kokoelmiin, mutta suosittelisin useamman vuoden kypsytystä ennen kuin nämä viinit kannattaa korkata.

Makea kuohuviini

Makeampien viinien ystäville tuli uutuutena kuohuva Canti Moscato d’Asti (9,29€). Viini on makea mutta kuitenkin pirteän hedelmäinen, kukkia ja kypsää sitruunaa. Sopii varsinkin kesäisten kevyempien jälkiruokien rinnalle ja kaikille herkkusuille.

Uutuudet-kesäkuu2

Liity viiniklubin postituslistalle. Kesällä lomailemme ja syksyllä lähdemme viinimatkalle Riojaan. Tervetuloa mukaan!

TILAA UUTISKIRJE:

Please wait...

Kiitos tilauksesta!

Tallenna

Tallenna

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me