Kävin maistamassa Alkon uutuudet. Toukokuussa valikoimaan tuli nelisenkymmentä uutta viiniä ja alla omat viinisuositukseni. Viinit maistelin sokkona ja suosikkini valitsin maun perusteella. Viinit ja hinnat sain tietää vasta jälkikäteen ja monien hinta näyttäisi pyörivän noin 20 € tuntumassa. Muutamia edullisempiakin löytöjä tuli vastaan. Tarjolla oli useita kuohuviinejä, roséita ja valkoviinejä, joita on saatavilla vain rajoitetun määrän. Nuo rajatut pullomäärät olen ilmoittanut viinin hinnan yhteydessä.

Samppanjat ja roseviinit

Kuohuviineistä suosikikseni nousi paahteinen rosésamppanja Heidsieck Monopole Rosé Top Brut (11,89€ 0,2l), joka tuli myyntiin pikkolopulloissa. Roséviineistä hyviksi osoittautuivat Joseph Mellot Sancerre Le Rabault Rosé (14,90€ 5000plo) sekä Deep Roots Rosé (12,99€). Sancerre tulee Loiren laaksosta Ranskasta ja valmistetaan Pinot Noir rypäleistä. Deep Roots taas on kotoisin Saksan Rheinhessenistä ja valmistetaan Portugieser rypäleistä. Molemmissa viineissä minua kiehtoi runsas hedelmäinen maku ja hyvä hapokkuus. Pinot Noirissa aromeina olivat tummemmat marjat ja herukat kun taas Portugieserissä löytyi enemmänkin vadelmaa ja metsämansikkaa.

Alkon uutuudet Toukokuu 1

Valkoviinit

Valkoviineistä suosikkini oli Byron Nielson Vineyard Chardonnay (30,30€ 840plo) Kaliforniasta. Maku oli hienostuneen tamminen ja taustalla kypsää hedelmää, persikkaa ja keltaluumua sekä mineraalisuutta. Valikoimaan tuli myös muita kiinnostavia ja hieman eksoottisiakin viinejä. Gramonan Xarel-lo Fon Jui (19,99€ 600plo) Espanjasta on siis valmistettu lähinnä Cava-rypäleenä käytetystä Xarel-losta. Viini oli kuiva, mineraalinen ja maussa keltaista hedelmää. Kreikan Santorinin saarelta tuli Assyrtiko-rypäleestä valmistettu Thalassitis (19,26€ 672plo). Maku oli mineraalinen ja kevyehkö, mutta maku voimistuu suussa ja maistuu pitkään.

Alkon uutuudet Toukokuu 2

Klassisemman Bourgognen ystäville valikoimaan saapui Côte Chalonnaisista Labouré-Roi Montagny 1er Cru (20,00€ 1200plo). Aromaattisten ja parfyymisten viinien ystäville voin suositella uusiseelantilaista Yelands Estate Single Vineyard P.G.R. (15,98€) viiniä. Viini on Pinot Gris, Riesling ja Gewürztraminer sekoitus, suuntuntuma on runsas ja öljymäinen, ja mausta löytyy kypsää keltaista hedelmää.

Alkon uutuudet Toukokuu 3

Punaviinit

Punaviineistä kiehtovin uutuus tuli Kanadasta. Henry of Pelham Baco Noir Reserve (22,70€ 600plo) on valmistettu Baco Noir hybridilajikkeesta. Maku oli täyteläinen ja runsaan tamminen, tanniinit pehmeät ja maussa tummia marjoja. Hybridillä tarkoitetaan kahden eri viiniköynnöslajin risteytystä. Lähes kaikki viinit valmistetaan Eurooppalaisesta Vitis Vinifera lajista, ja tässä tapauksessa Viniferaan kuuluva Folle Blance on risteytetty Vitis Riparia lajiin kuuluvan köynnöksen kanssa. Esimerkiksi Suomessa viljellyt viiniköynnökset ovat usein hybridejä, koska nämä soveltuvat paremmin viileään ilmastoon ja kestävät hallaa paremmin.

Henry of Pelhamin Chardonnay (19,56€ 800 plo) oli myös hyvä viini. Viinissä oli kypsää hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta, mutta tässäkin viinissä tammea oli käytetty runsaasti ja se dominoi makua.

Alkon uutuudet Toukokuu Henry of Pelham

Liity viiniklubin postituslistalle.

TILAA UUTISKIRJE:

Please wait...

Kiitos tilauksesta!

 

Tallenna

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me