Alkon lokakuun uutuudet

Kävin maistamassa Alkon lokakuun uudet viinit, joita oli parikymmentä. Viinit maistelin sokkona ja tähän olen listannut itseäni kiehtovimmat ja kiinnostavimmat viinit.

Kuohuviiniuutuus

Jo heti ensimmäisenä maistettu viini oli erinomainen kuohuviini. Viiniksi paljastui Franciacorta Italiasta. Barone Pizzini Bagnadore Franciacorta Riserva Non Dosato 2008 (34,60€) on siis perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini ilman sokerinlisäystä. Rypäleinä 50% Chardonnay ja 50% Pinot Noir ja viini on kypsynyt kellareissa hiivasakan päällä 5 vuotta. Kuohuviini on erittäin kuiva, hyvät hapot, paahteisuutta ja kypsää hedelmäisyyttä.

Alko lokakuu uudet viinit

Punaiset uudet viinit

Punaviineistä kärkikolmikkoon ylsi myös aiemmin sokkona arvioitu Wylyan Pinot Noir 2009 (19,49€) Unkarista. Tarkemman arvion löydät edellisestä blogipostauksesta. Domaine Bousquet Gaia Organic 2013 (13,90€) tulee Tupungaton alueelta Argentiinan Mendozasta. Rypäleinä 50% Malbec, 45% Syrah ja 5% Cabernet Sauvignon ja 10 kk tammikypsytys. Viini on uudenmaailman tuhtien pehmeiden punaviinien ystäville. Hyvin tumma ja syvä väri, voimakas tuoksu, boysenmarjaa, suklaata, maku täyteläinen, runsas tanniinisuus, kypsää hedelmää – luumua ja rusinaa.

Paras punaviini tuli Etelä-Afrikan Swartlandista. Terra de Bron Syrah 2009 (19,90€) on käynyt avonaisissa betonisäiliöissä, sen jälkeen viettänyt 18 kk tammitynnyeissä ja lopuksi kypsytetty vielä 3 vuotta pullossa. Viini on pehmeäntäyteläinen, tamminen, aromeina tummia marjoja. Viiniä on saatavilla vain 600 pullon erä.

Liity viiniklubin postituslistalle. Saat tietoa tulevista viinitastingeista ja viinimatkoista.

Tallenna

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me