Canepa tasting 29.9.2010

Pääsimme maistelemaan oikein hyviä Chileläisiä viinejä kun Jose Canepa viinitalo Canepasta esitteli meille valikoimaansa vieraillessaan Suomessa. Canepan maahantuoja Interbrands järjesti tilaisuuden viiniklubillemme heidän toimitiloissaan. Rakennus on aikoinaan rakennettu talliksi poliisihevosia varten ja puitteet viininmaistelullekin olivatkin todella hienot.

Canepan viinitalon perustaja  Jose Canepa Vacarezza oli kotoisin Italiasta ja v. 1930 perustettu Canepa käyttääkin myös italialaisia lajikkeita, Sangiovese ja Pinot Grigio, viineissään. Italialaisia vaikutteita voi huomata myös pullojen etiketeissä.  

Maistoimme seuraavat viinit (suluissa meidän antamat pisteet):

Finisimo Sauvignon Blanc 2009 (88)

Reserva Privada Chardonnay 2008 (87)

Novisimo Carmenere 2009 (87)

Reserva Privada Sangiovese Carmenere 2009 (88)

Finisimo Cabernet Sauvignon 2008 (90)

Genovino Carignan 2008 (88)

Magnificum Cabernet Sauvignon 2007 (91)

Alkosta saatavilla on tällä hetkellä vain Novisimo Carmenere, mutta muitakin viinejä on tulossa lähiaikoina tilausvalikoimaan – mielenkiintoisia ja erilaisia viinejä kaikki.

Alkuun maistoimme siis muutaman Chilelle melko tyypillisen valkoviinin, kuivan ja raikkaan Sauvignon Blancin ja täyteläisemmän tammikypsytetyn Chardonnayn. Seuraavaksi jatkoimme marjaisella ja mausteisella Chilen omalla lajikkeella Carmenerella, jota seurasi pehmeän silkkinen Sangiovese-Carmenere sekoitus.

Illan parhaimmiksi viineiksi valitsimme Cabernet Sauvignon viinit Finisimo sekä Magnificum. Finisimossa on myös hieman Syrah rypälettä mukana, 15%, joka antoi tälle pehmeän täyteläiselle viinille hieman mausteisen loppumaun.  Magnificum oli todella tyylikäs ja tasapainoinen viini kypsillä pehmeillä tanniineilla. Mutta korkeamman hintansa, n. 40 euroa, johdosta ei yhtä hyvin sovi arkiseen kulutukseen kuin Finisimo, jonka hintaluokka on n.14 euroa. Mutta Magnificum kehittyy vielä useita vuosia ja sopii arvokkaampiin tilaisuuksiin. Näiden viinien välissä maistettu Genovino Carignan oli todella voimakas ja tanniininen viini, joka olisi tarvinnut ruokaa, esim. lihapataa tai ankkaa, seurakseen. Tämäkin viini on parhaimmillaan vasta vuosien kuluttua.

Tarjolla oli myös herkullista piirakkaa ja salaattia.

Kiitokset Sonja Vartiolle ja muulle Interbrandsin henkilökunnalle tilaisuuden järjestämisestä ja kaikille osallistujille. Molemminpuolinen palaute on ollut oikein positiivista.

Tutustu Canepan viineihin täällä: http://www.canepawines.cl/en/. Ja Interbrandsin valikoimaan täällä: http://www.interbrands.fi/tuotteet

Yhteydenotot ja postituslistalle liittymiset: info@wineserver.fi tai täyttämällä lomake.

Enemmän kuvia löytyy Facebookista tai Flickr kansiosta!

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me