Kuukauden ensimmäinen tasting tilaisuuteni, johon osallistuin, oli Sörnäisten Viinikellarissa pidetty Viognier tasting. Viineinä oli Australialaisen Yalumban valmistamat kaksi valkoista Viognier viiniä, kolme Shiraz-Viognier sekoitusta, sekä jälkiruokaviini Botrytis Viognier.

09022010008

Viognier viinien aromit ovat parfyymisiä ja kukkaisia, mukana aprikoosia. Maultaan ne ovat matalahappoisia, kuivia ja niissä on öljyinen suuntuntuma. Omat suosikkivalkoviinini löytyvätkin toisesta ääripäästä, eli todella hapokkaat Sauvignon Blanc viinit. Mutta kyllä Viognierillekin on oma paikkansa. Nämä sopivat todella hyvin aasialaisten ruokien kanssa, esim. Thaimaalaisen tai Intialaisen, joille hapokas viini taas ei sovi.

Yalumba

Maistetut punaviinit olivat Shiraz rypäleestä, joihin on sekoitettu n. 7% Viognieria jo maseraatiovaiheessa. Yllättävää, että näin viinistä tulee jopa tummempaa. Viinit ovat pehmeitä ja miellyttäviä juoda ilman ruokaakin, mutta itse ainakin nauttisin näitä grillatun lihan kanssa.

Yksi näistä viineistä oli Viinilehden vuoden 2009 punaviiniksi valittu Yalumba Hand Picked Barossa Shiraz Viognier. Olihan se todella hyvää mutta valitettavasti hintaakin 27€, eli erityisiin tilanteisiin ja herkutteluun.

Illan kruunasi Yalumban Hand Picked Botrytis Viognier. Todella hyvä jälkiruokaviini. Kannattaa maistaa jos onnistuu joskus jostain löytämään.

Seuraavana tasting tilaisuutena Viinitkotiin.com verkkokauppa oli kutsunut minut Portugali–iltaan maistelemaan heidän portugalilaisia viinejään. Tarjolla oli heidän koko portugalilainen valikoimansa vinho verdestä heidän uusiin portviineihin. Arviot heidän valikoimasta löytyy täältä.

Picture 740

Oman viiniklubini klubi-ilta osui hiihtolomaviikolle ja paikalle olikin päässyt alle 10 henkeä, joka oikeastaan on juuri sopiva määrä. Viiniä ja keskustelua riittää. Teemu Laaksonen Arvid Nordquistilta tuli esittelemään kevään viinivalikoimaa. Vaikka ulkona ovatkin vielä kovat pakkaset ja metrien lumikinokset, voin hyvin kuvitella juovani maisteltuja roseviinejä kesällä terassilla tai rannalla piknikillä mansikoiden kanssa. Parhaimmiksi viineiksi arvioitiin itävaltalainen Steininger Riesling, sekä Espanjan Prioratista tuleva Coma Vella punaviini. Harmikseni tälläkin hintaa on reilut 25€. Tosin kynnys ostaa kalliimpaa viiniä ei ole niin suuri, kun tuntee viinin ja tietää sen olevan hyvää.

Arvid Nordquist Tasting

Taustalla näkyy myös Caso Germany Winecooler, jota pääsimme testaamaan. Ja hyvin toimi. Viini viilenee siinä nopeasti ja säilyttää halutun lämpötilan.

Mielestäni tasting tilaisuuksien merkitys juuri korostuu arvokkaampien viinien kohdalla, kun pääsee rauhassa vertailemaan, maistamaan ja arvioimaan viiniä ilman, että joutuu ostamaan koko pullon itselleen. Yleensä ne mieluisimmat viinit jäävät muistiin ja niitä voi sitten luottavaisin mielin ostaa kotiin ja myös suositella ystäville.  

Maaliskuussa onkin jo tiedossa pari mielenkiintoista viinitasting tilaisuutta ja tietenkin ViiniExpoon on tarkoitus mennä tutustumaan Kalifornialaisiin viineihin.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me