Toukokuussa ei pahemmin tasting tilaisuuksia ollut, mutta viinejä tuli opiskeltua ja maisteltua sitäkin enemmän.

Toukokuu alkoi samppanjaa ja kuohuviiniä nautiskellen Kaivopuistossa Vapunpäivänä. Ilma oli aluksi hieman kolea, mutta ainkain juomat säilyivät sopivan viileinä. Onneksi meitä oli lämmittämässä Saunaseura Vastaiskun uusittu sauna Vihtori, joka vihittiin silloin käyttöön. Iltapäivällä aurinkokin alkoi paistamaan  ja kaikki tuntui viihtyvän erittäin hyvin.

100_0935

100_0926

 

Kävin myös tutustumassa Codorniun kuohuviinivalikoimaan heidän edustajan johdolla. Kyseiset Cavat olivat minulle jo ennestään tuttuja, kuten varmaan monelle muullekin, onhan heidän Clasico Seco Alkon myydyin kuohuviini. Vaikka varsinaisesti en mitään uutta ja yllättävää oppinut, niin aina on hieno päästä vertailemaan eri tyylejä rinnakkain, ja vielä asiantuntijoiden johdolla. Vanhat käsitykseni vahvistuivat ja parhaiten minulle maistuu heidän Codorniu Seleccion Raventos Brut sekä Pinot Noir Brut. Olen myös käynyt Codorniun Cavatilalla vuosia sitten ja alkoi tehdä mieli lähteä käymään siellä uudestaan.

11052010047

11052010051

 

Toukokuussa kävin myös WSET advanced viinikurssin Haagan viinikoulussa. Kuuden opetuskerran aikana tuli maisteltua useita viinejä ja todella paljon myös asiatietoa.  Kävimme läpi kaikki merkittävät viinialueet ja niiden viinit. Tuollaiseen määrään tietoa tarvitaan paljon aikaisempaa tietoa ja kokemusta, mutta kyseessähän olikin advanced tason tutkinto. Kurssi on selkeästi suunnattu viinien parissa työskenteleville ammattilaisille, tahti oli nopea ja viinien analyysit melko koruttomia. Kuitenkin intoa riittäisi myös jatko-opiskeluun.

20052010060

20052010059

 

27052010064

 

Enemmän kuvia löytyy Facebookin Wineserver sivulta.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me