Ravintola Basen viiniklubissa huhtikuun aiheena oli espanjalaiset viinit ja niiden kanssa tapaslautanen. Vastaavia viinejä tulikin jo juotua Alimentaria messuilla, ja osa viineistäkin oli jo sieltä tuttuja. Hintansa puolesta houkuttelevin maistettu viini oli Ludovicus Katalonian Terra Altasta. Siinä on todella tiivis maku, tosin hieman perinteisempi Prado Rey Ribera del Duerosta oli ehkä enemmän minun makuuni. Espanjassa on selvästi alettu panostamaan näihin tiiviimpiin, voimakkaisiin viineihin, joissa Garnacha ja Syrah ovat tärkeässä osassa. Ja ne ovat myös saaneet todella hyviä arvoita kansainvälisesti.

Seuraavana päivänä Viinitkotiin.com järjesti kevät tastingin. Aloitimme kuohuviineillä ja samppanjalla, ja jatkoimme valko-, rose- ja punaviineillä. Tarjolla olikin heidän koko valikoimansa, joka onkin jo kasvanut melko huomattavaksi. Joten lähinnä keskityin heidän Portugalilaisiin ja Ranskalaisiin uutuusviineihin. Mutta oli myös hienoa päästä vertailemaan niitä aikaisemmin maistettuihin viineihin. Maistelemalla viinejä rinnakkain niitä pääsee parhaiten vertailemaan ja arvioimaan.

 14042010033

 

Tapas ja Viini tilaisuudessa Kim’s Tapas ravintolassa pääsi tutustumaan Viiniagenttien maahantuomiin espanjalaisiin viineihin. Tarjolla mm. Vuoden Viinit 2010 kilpailussa, Eurooppalaiset viinit alle 15€ sarjassa, kultaa voittanut Santa Rufina Joven Roble 2006. Ja monia muitakin hyviä viinejä sekä tapaksia. Samanlainen tilaisuus tullaan myös järjestämään lähiaikoina viiniklubilaisilleni. Ilmoittaudu postituslistalleni lähettämällä sähköpostilla yhteystietosi info(at)wineserver.fi osoitteeseen, niin saat kutsun tilaisuuteen.

Moët Hennessy Finland kutsui minut Newton viiniensä maistelutilaisuuden. Valitettavasti viinitekijän vierailu peruuntui tuhkapilven aiheuttamien lentokieltojen takia. Newton viinit tulevat Californiasta Napa Valleysta ja maistoimme kaksi heidän Chardonnayta ja kaksi punaviiniä, Merlotin ja Bordeaux lajikkeiden sekoituksen.

Chardonnayt olivat tammikypsytettyjä, toinen kevyesti suodatettu ja toinen suodattamaton. Vertailun vuoksi maistoimme myös Cloudy Bayn tammikypsytetyn Sauvignon Blancin, Te Kokon. Punaviineinä oli Unfiltered Merlot sekä heidän ikoniviininsä The Puzzle, joka on usean palstan ja Bordeaux lajikkeiden sekoitus. Viinintekijällä on käytettävissä 120 eri palstan rypäleet ja viiniä on kypsytetty tammessa 30kk. Viinissä oli todella silkkinen, tiivis, voimakas ja pitkä maku. Vertailun vuoksi maistoimme myös Cheval de Andes viinin, joka on Cheval Blancin aj Terrazas de los Andes viinitalojen yheistyön tulos.

28042010034

Viinit olivat kyllä todella hienoja, eivätkä makupalatkaan jääneet jalkoihin. Saatavuus näille viineille vain on melko rajattu.

28042010035

 

Wineserverin oman viiniklubin aiheena oli kuohuviinit ja samppanja. Aloitimme Ranskalaisella ja Australialaisella edullisella Chardonnaysta valmistetulla kuohuviinillä, sen jälkeen seurasi arvokkaampi Cava, ja lopuksi kaksi Brut Samppanjaa ja yksi Rosé Samppanja. Peruskuohuviinit eivät olleet ollenkaan huonoja, mutta samppanjat erottuivat kyllä selkeästi edukseen tasapainoisemmalla, kypsemmällä, pehmeämmällä ja miellyttävämmällä maulla. Charles Heidsieck Brut ja Duval-Leroy Fleur de Champagne Brut olivat tämän maistelun parhaat. Pienenä bonuksena pääsimme vielä maistamaan yhden klubilaisen Canadasta tuoman Gehringer Brothers Riesling jääviinin. Upea jälkiruokaviini ja todella hieno lopetus illan maistamisille.

Islannin tulivuoren tuhkapilvi pääsi sittenkin vaikuttamaan minunkin elämääni yhden tasting tilaisuuden peruttua. Tai toivottavasti se vielä järjestetään. Mutta todella tyytyväinen voi olla tämänkin kuukauden viineihin. Ja vappuaattoa tietenkin juhlistettiin kuohuviineillä.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me