Viiniblogimiitti

Kokoonnuimme taas viinibloggaajaporukalla maistelemaan viinejä yhdessä. Mikäpä sen mukavampaa kuin viettää päivä samanhenkisessä porukassa, maistella ja keskustella viineistä. Aloitimme päivän kuitenkin vierailulla Helsinki Distilling Companylla.

 

IMG_8761

IMG_8765

IMG_8787

 

Helsingin oma tislaamo avattiin viime vuoden elokuussa ja se tuottaa ruisviskiä sekä giniä. Viskit odottavat vielä tammitynnyreissä saavuttaakseen vaadittavan kolmen vuoden iän, mutta giniä on saatavissa Arkadian Alkosta ja toki sitä löytää myös hyvin varustelluista baareista. Molemmissa tuotteissa satsataan kotimaisiin raaka-aineisiin.

Tislaamolta siirryimme Nomad Cellarsille maistelemaan tuomiamme sokkopulloja. Vaikka suurin osa viineistä tulikin perinteisistä maista, Ranskasta ja Italiasta, ei niiden tunnistamisessa kovinkaan hyvin onnistuttu. Sagrantino olisi ehkä ollut tunnistettavissa, koska sitä oli edellisessä viiniklubin Umbria-tastingissa, mutta Frappatosta en ollut aiemmin kuullutkaan. Blanc de Blancs –blogin Annan kanssa toimme yhdessä hieman yli 40€ maksaneen uusiseelantilaisen Pinot Grisin. Omalla tavallaan viini oli todella hyvä ja mielenkiintoinen – täyteläinen, tamminen, mineraalisuutta, kypsää hedelmää, persikkaa ja aprikoosia. Ilman tätä miittiä tuskin olisi tullut kyseistä viiniä hankittua ja kokeiltua.

 

IMG_8791

IMG_8804

IMG_8794

 

Tastingin jälkeen siirryimme vielä Groteskiin syömään ja juomaan viinejä magnum-pulloista. Ankanrinta ja entrecôte maistuu viinitastingin jälkeen.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me