Wineserver perustettu ja nettisivut avattu.

Wineserver yhtiö on nyt perustettu ja wineserver.fi nettisivut ovat auki. Tosin sivut ovat vielä erittäin keskeneräiset. Tällä hetkellä sivuilta löytyvät lähinnä yhteystiedot ja hieman esittelyä toiminnasta.

Wineserver yhdistää viinin kuluttajan ja maahantuojan. Wineserver nimensä mukaan tarjoilee viiniä järjestämällä viininmaistelutilaisuuksia pääkaupunkiseudulla, sekä toimii viinien tietolähteenä tarjoamalla arvioita ja tietoa viineistä. Uutta tietoa sivuille päivitetään sitä mukaan kun tilaisuuksiakin järjestetään. Wineserver tarjoaa edullisen ja hauskan tavan päästä tutustumaan viinin saloihin ja vertailemaan niitä keskenään mukavassa ja rennossa hengessä. Tilaisuuksiin pääsee osallistumaan liittymällä viininmaistelukerhoon tai voit myös järjestää työpaikallasi tai kaveriporukallesi oman tilaisuuden.

Maahantuojille tarjoan mahdollisuuden tulla esittelemään ja maistattamaan tuotteitaan tilaisuuksiimme. Lisäksi minut on myös mahdollista palkata myynninedistämistehtäviin esim. messuille tai muihin tilaisuuksiin myyntiosastonne avuksi. Wineserver toimii myös viinikirjojen ja -tarvikkeiden agentuurina.

Nämä sivut ja kerhot ovat minulle harrastus. Olen ollut kiinnostunut viineistä jo vuosia. Olen asunut opiskeluni jälkeen Barcelonassa, Espanjassa, ja Siellä viinistä tuli suuri osa elämääni. En voisi enää kuvitella nauttivani hienoa illallista ilman hyvää viiniä. Tai juhlia ilman kuohuviiniä. Vierailin myös paikallisilla viinitiloilla siellä ja tultuani takaisin Suomeen olen käynyt viinimessuilla ja viininmaistelutilaisuuksissa, sekä lukenut kirjoja ja lehtiä viineistä. Lopulta vuonna 2009 päätin aloittaa oman viiniklubini työpaikallani. Koska jostain syystä työnantajani harrastuskerhoja valvova elin ei suostunut hyväksymään viinikerhoa, samalla kun jäsenmäärät ja tapahtumat kasvoivat, päätin perustaa tämän oman yhtiön. Yhtiö muodostettiin helpottamaan kerhon toimintaa yritysmaailmassa. Yhtiö on nyt rekisteröity ja sillä on omat pankkitilit ym. Englanninkielisessä Wine Tasting clubissa on jo 40 jäsentä useista eri maista, ja tilaisuuksia kevään 2009 aikana pidettin 6. Aion jatkossa pitää myös suomenkielistä viinikerhoa kun jäseniä on sopivasti kasassa. Tilaisuuksia on noin kerran kuukaudessa. Liittymismaksu on 25€ sisältäen 6kpl viininmaistelulaseja. Ja tilaisuuteen osallistuminen on 10-20€ riippuen tilaisuuteen hankittavista viineistä tai mahdollisista vierailevista luennoitsijoista.

Erikoista, että motorcar clubin puheenjohtaja ei hyväksynyt viininmaistelukerhoa firman harrastuskerhoksi. Miten autoilu sitten on parempaa yhtiön imagolle tai henkilöstön hyvinvoinnille? Oma kantani taas on se, että viinikoulutuksen tulisi olla pakollista yrityksen kaikille johtajille. Jos olet jonkun yrityksen johtaja ja teillä on kansainvälisiä suhteita, voin vaikka tulla pitämään henkilöstöllenne viinikoulutusta. En edes veloita paljoa ja tällä saattaa välttää monia kiusallisia tilanteita yritystapaamisissa. Yhtiöni harrasturkerhoissa vielä painotetaan asioiden yhdessä tekemistä. Sekin toteutuu viininmaisteluissa paremmin kuin autoilussa. Mielestäni maistamisen jälkeinen keskustelu viinistä on tapahtuman parasta antia. Ja ryhmässä yleensä joltain löytyy se tietty sana kuvailemaan viiniä, jota itse kuumeisesti hait takaa.

Lisäävätkö nämä tilaisuudet sitten omaa alkoholinkäyttöä? Ei ainakaan omalla kohdallani. Ennen saatoin ostaa viikonlopuksi pari kolme mielenkiintoista viiniä kotiin kokeiltavaksi. Olin saattanut esimerkiksi lukea jotain hyviä arvosteluja tai kenties artikkelin jonkun tietyn alueen viineistä ja halunnut itsekin kokeilla niitä. Nyt yhdessä tilaisuudessa pääsen maistamaan useita viinejä ja vertailemaan niitä keskenään vain yhden pullollisen hinnalla. Ja ne viinit joita sitten päädyn ostamaan kotiini, ovat ennalta tuttuja makunautintoja.

Etenkin kalliimpien viinien kohdalla huono ostos tuottaa pettymyksen. Tai ehkä viini on hyvää, mutta olisikin sopinut täysin erilaiseen tilanteeseen tai erilaisen ruoan kanssa. Näitäkin asioita oppii viinikerhoissa. Ei ehkä heti ensimmäisellä kerralla, mutta muutaman vuoden kokemuksella tietää jo paremmin mitä eri viineiltä voi odottaa. Lisäksi on löytänyt omia suosikkirypäleitä, alueita, tai viinejä, joita voi luottavaisin mielin suositella muillekin. Viinikirjoja ja -lehtiä lukemalla saa paljon tietoa viineistä ja oppii ehkä arvostamaan niitä paremmin ja helpottaa viineistä keskustelemista. Mutta lopulta itse viinin maistaminen kertoo piditkö siitä vai et. Ja sekin on hauskempi tehdä samanhenkisessä porukassa.

Päätin aloittaa näiden sivujen teon koodaamalla niitä itse käyttäen xhtml koodia ja css tyylisääntöjä, ilman minkäänlaista aikaisempaa kokemusta nettisivujen luomisesta. Eli sivuihin on tulossa uusia visuaalisia ja toiminnallisia ominaisuuksia sitä mukaan kun niitä ehdin itse oppimaan. Seuraavana kuitenkin on vuorossa saada sivut toimimaan ja jäsenille kirjautuminen omille sivulle, joista löytyy viiniarviomme, koulutusmateriaali sekä kauppa kirjoille ja viinitarvikkeille. Blogissa käsittelen ajankohtaisia aiheita ja keskustelupalstalle voi käydä kirjoittamassa kysymyksiä ja kommentteja viineihin liittyen. Ja tietenkin ehdotuksia ja palautetta viinitilaisuuksista otetaan vastaan.

Jos olet viinien maahantuoja tai tuottaja, sinulla on paikka esim. ravintola, jossa tilaisuuksia voi järjestää, myyt viinitarvikkeita, luennoit viineistä, haluat mainostaa sivuillamme, tai jollain muulla tapaa haluat olla yhteistyössä, ota minuun yhteyttä info(at)wineserver.fi. Tarkemmat yhetystiedot löytyvät myös sivuiltamme www.wineserver.fi.

Jos olet kiinnostunut viineistä ja haluat päästä yhdessä maistelemaan, oppimaan ja keskustelemaan viineistä, ota yhteyttä info(at)winesrever.fi.

Terveisin,
Tomi

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me