DFJ Vinhos Portugal tasting 1.3.2011

1.3. viiniklubimme maisteli Bornicon & Salmingin maahantuomia portugalilaisia DFJ Vinhosin viinejä.

DFJ Vinhos sijaitsee Qinta da Fonte Belassa Ribatejossa, mutta viinitarhoja on myös Algarvessa ja Estremadurassa.  Viljelmiä on yhteensä yli 300 hehtaaria ja useiden paikallisten rypälelajikkeiden lisäksi niillä viljellään myös kansainvälisiä lajikkeita, kuten Cardonnay, Syrah ja Cabernet Sauvignon.

DFJ Vinhos on perustettu vuonna 1998 ja tuottaa 6 miljoonaa pulloa vuodessa. Tuotannosta 80% menee vientiin ja viinit ovat suunniteltu kuluttajaystävällisiksi. Viinit ovat jo nuorina pyöreitä, pehmeitä ja täyteläisiä. Jotta viinit olisivat helpommin lähestyttäviä on niihin sekoitettu myös tuttuja kansainvälisiä lajikkeita paikallisten tuntemattomampien lajikkeiden lisäksi.

 

Maistetut viinit (suluissa meidän antamat pisteet):

  • Portada White 2008 (87)
  • Portada Red 2007(88)
  • Tinta Roriz & Merlot 2005 (87)
  • Grand’arte Shiraz 2008 (90)
  • Fonte do Beco 2008 (89)

Aloitimme maistelun siis valkoisella ja punaisella Portada viinillä.Viinit tulevat Estremadurasta ja ovat useamman lajikkeen sekoituksia. Valkoinen Portada on kevyt ja raikas aperitiivi-viini ja sopii myös salaattien, kanan ja kalan seuraksi. Punaisessa Portadassa on puolet paikallista Caladoc lajiketta ja puolet Tinta Rorizia, joka tunnetaan Espanjassa nimellä Tempranillo. Se on pehmeä, hedelmäinen keskitäyteläinen viini ja edullisen hintansa, 6,90€ , johdosta todella houkutteleva ostos arkiviiniksi. Tinta Roriz & Merlot on maultaan mausteisempi ja siinä on kypsempää hedelmää. Viini on sopivampi ruoan kanssa.

Illan parhaimmat viinit olivat Grand’arte ja Fonte do Beco. Grand’arte on pehmeä, täyteläinen, intensiivinen ja hyvin tasapainoinen. Valitettavasti Grand’artea ei ainakaan tällä hetkellä ole Alkossa myynnissä, mutta viini kannattaa pitää mielessä. Viimeisenä viininä maistettiin Castelao rypäleestä valmistettu Fonte do Beco. Viini on  voimakkaan täyteläinen ja siinä on suklaata, kahvia ja mausteita. Fonte do Beco onkin saanut hyviä arvoita kriitikoilta ja alle yhdeksän euron hintaisena on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Maistetut viinit olivat kaikki melko helposti lähestyttäviä ja valmiita juotaviksi. Ne ovat edullisia ja tarkoitettu heti juotaviksi arkiseen kulutukseen.

Viiniklubiin ja postituslistallemme voit liittyä täyttämällä lomake tai meilitse info@wineserver.fi.

Tulevat tapahtumat löytyvät Wineserver sivuilta ja paljon kaikenlaista ajankohtaista tietoa ja kuvia tapahtumista löytyy Facebook sivuiltamme: www.facebook.com/wineserver.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me