Maaliskuussa olikin sitten vuorossa Kalifornialaisiin ja Espanjalaisiin viineihin tutustumista.
Maaliskuun ensimmäinen osallistumiseni tasting tilaisuuteen oli Ravintola Basessa järjestetty puolisokkotasting, jonka aiheena oli Kalifornia. Juha Rantala Norexilta kävi esittelemässä Ironstone viinitalon valikoimaa. Jälkiruokaviininä maistoimme Obsession Symphonya, joka on valmistettu Muscat Alexandria ja Grenache Gris lajikkeiden harvinaisesta ja vain Kaliforniassa viljellystä risteytyksestä nimeltä Symphony. Todella aromaattinen ja miellyttävä lopetus. Tuoksu muistutti simaa. Ja muutkin viinit olivat hyvä. Ehkä vähiten pidin heidän tammettomasta Leaping Horse Chardonnaysta, jonka 12 kk. tammikypsytetty Ironstone Reserve Chardonnay peittosi. Myös punaviineissä löytyi selviä eroja, mutta myös edullisempi 8,5€ maksava Leaping Horse Merlot oli hintaansa nähden todella miellyttävä. Punaviineistä mielestäni paras oli kuitenkin kalliimpi Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel, jonka hinta hipoo 20 euroa ja joka on valmistettu 60-80 vuotta vanhoista köynnöksistä.
Pari päivää myöhemmin olikin sitten oman viiniklubini vuoro ja Tero Kakko Viiniagenteista tuli esittelemään maahantuomiaan viinejään sekä oliiviöljyjä. Keskityimme lähinnä espanjalaisiin viineihin, mutta mukaan oli päässyt myös muutamia italialaisia viinejä sekä etelä-afrikkalainenkin Sauvignon Blanc.
Punaviinit olivat kaikki korkealaatuisia eikä selvää voittajaa taidettu löytää.
Valkoviineissä olikin sitten suurempia makueroja, mutta kaikille tuli hyvät pisteet. Maistetut eri valkoviinit ja kuohuviinit sopivatkin hyvin eri tilanteisiin.
Illan viiniarviot löytyvät täältä: http://www.wineserver.fi/www/?sivu=viiniagentit
Väristä jo huomaa näiden valkoviinien eron:
Classic Wine Cellarsilla AMKA järjesti punaviinitastingin, jossa varmaankin ensimmäistä kertaa pääsin myös maistamaan Israelilaista viiniä. Maistettavina oli Yardenin Merlot ja Shiraz viinit. Miellyttäviä viinejä, tosin 35€ hinta taitaa hillitä ostamista. Ja jos hinnalla ei ole merkitystä niin maistoimme myös loistavaa Marques de Grinon AAA 2004 punaviiniä, joka on valmistettu vasta kolme vuotta vanhojen Graciano köynnösten rypäleistä. Todella hyvä viini ja kiinnostavaa seurata, minkälaista viiniä nämä köynnökset tuottavat kun ovat ehtineet korkeampaan ikään. Ensi viikolla vierailemme Barcelonassa ja Alimentaria 2010 messuilla olisi tarkoitus etsiä tämän tuottajan muitakin viinejä käsiin.
Maaliskuu ei tosiaankaan vielä lopu tähän. Seuraavaksi minulla onkin vuorossa ViiniExpo ja heti perään Alimentaria 2010 ruoka ja viini –messut Barcelonassa. Näistä onkin sitten tulossa omat raportit aikanaan.