Perjantain messupäivänä tuntui, että aika loppui kesken. En ehtinyt käydä läheskään kaikilla osastoilla. Päivä alkoi vierailulla naapurissa olevilla Gastro messuilla, jossa nopea aamupala, kahvia ja vaikka mitä pullia, ja sitten viiniluennoille. Perjantaina olin ilmoittautunut kolmelle luennolle ja aikataulujen vähän venyessä ne pidettiin lähes yhteen putkeen. Ensin oli vuorossa Fosters Groupin luento Australian eri alueiden huippuviineistä ja eri alueiden maaperän vaikutuksesta viiniin. Kävimme läpi kolme Rieslingiä, kaksi Pinot Noiria ja kolme Cabernet Sauvignoniin pohjautuvaa viiniä. Tuottajina olivat Penfolds, Wynns, Wolf Blass ja Rosemount. Jos pitää jotain viinien nimiä pudotella niin ehkä valkoisista pidin eniten Wolf Blass Gold Label 2007 Rieslingistä ja punaisista Goldstream Hills 2007 Pinot Noirista, Devils Lair 2004 Cab.-Merlot sekoituksesta sekä Penfold’s Bin 389 Cab.-Shiraz sekoituksesta.

100_0599

Kun lasit ja pullot oli vaihdettu vuorossa oli Pares Balta tuottajan luento heidän orgaanisesta viininviljelystä asiaankuuluvilla viineillä. Pares Balta sijaitsee Kataloniassa, Espanjassa, niin tietenkin aloitimme luomu Cavalla ja sen jälkeen samoista rypäleistä valmistetulla valkoviinillä. Valkoviini olikin yllättävän hyvää ja hyvin erilaista kuin siitä valmistettu cava. Lopuksi maistomme kaksi punaviiniä. Tänne viinitilalle olisi tarkoitus lähteä syyskuussa vierailulle järjestämällämme Välimeren Viiniristeilyllä. Tila sijaitsee Torresin naapurissa niin ehkä vierailemme sitten molemmissa. Risteilystä on tulossa lähiaikoina lisätietoa myös tänne. Miellyttävimmän viinit näistä oli valkoinen Blanc De Pacs ja punainen Mas Elena.

100_0604

Melkein heti perään jatkuikin Itävalta tasting Samuil Angelovin johdolla. Aloitimme kolmella Grüner Veltlinerilla, sitten kaksi Sauvignon Blancia ja lopuksi neljä punaviiniä mm. Zveigelt rypäleestä. Grüner Veltliner on Itävallan oma rypäle ja viineissä on raikkautta, vihreyttä, valkopippuria, ja kuten Samuil sopivasti sanoikin, ne ovat Gastronomisia viinejä, eli sopivat oikein hyvin nautittavaksi ruokien kanssa. Sauvingon Blancit sijoittuvat vanhan ja uuden maailman välimaastoon. Niissä on mineraalisuutta ja raikkautta, mutta samalla kypsyyttä ja hedelmäisyyttä. Punaviinitkin olivat oikein miellyttäviä. Jos pitäisi nimiä luetella niin joutuisin varmaan luettelemaan kaikki kymmenen maistettua viiniä. Ehkä teen sen sitten myöhemmin.

Nämä olivat mielenkiintoisia luentoja ja suosittelenkin näitä kaikille aloitteleville viiniharrastajille. Näin viininmaistamisesta saa paljon enemmän irti kuin vain sattumanvaraisesti valitsemalla maistiaisia tiskiltä.

Tämän jälkeen ei paljoa aikaa enää messuilla kiertelemiseen jäänyt. Nopea vierailu taas Gastro messuille syömään maha täyteen ja sitten vielä kiertelemään viiniständejä. Tulihan sitä kokeiltua paljon uusia viinejä. Lähinnä ehkä keskityin Samppanjoihin ja jälkiruokaviineihin, joita ei niin paljoa ole tullut maisteltua. Ja joitakin viinejä, joista on aiemmin vain lukenut mutta ei ole tullut ostettua: White Zinfandel, Petit Sirah, Coppola Wines, Torres Mas la Plana jne.

Lauantaina olisi vielä Kalifornia luento tiedossa, ja ehkä ehtii paremmin kierrellä ja tutustua messujen Alkon tarjontaan. Lauantaista ehkä tulossa päivitys myöhemmin. Sunnuntaina matkaamme Barcelonaan lomailemaan ja samalla osallistumme siellä Alimentaria 2010 ruoka ja viini –messuille. Ja vähän pohjustamme tulevaa Viiniristeilyä. Barcelonasta onkin sitten seuraavaksi tulossa raporttia.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me