Otin äkkilähdon Mallorcalle ja yhden päivän ajan kiertelin paikallisia viinitiloja. Nopean Googletuksen jälkeen löysin saarelta Binissalemin viinialueen parinkymmentä kilometriä Palman kaupungista. Voidakseen käyttää Binissalem DO alkuperämerkintää punaviinissä tulee käyttää vähintään 30% paikallista Manto Negro lajiketta. Valkoviineissä taas tulee käyttää vähintään 50% Moll ja Moscatell lajikkeita. Muut käytetyt lajikkeet ovatkin sitten melko yleisiä ja tunnettuja.

Kyselin muutamilta tiloilta voiko sinne vain ilmaantua paikalle vai pitäisikö sopia tapaaminen. Useimmat vastasivatkin ja ilmoitti aukioloaikansa ja ehdotti myös ajankohtaa milloin heille sopisi esitellä tiloja. Pari päivää myöhemmin matkasimmekin jo Mallorcalle. Jotta aurinkoinen päivä ei menisi täysin ”hukkaan” autossa istuen, sain vuokrattua meille pienen avoauton.

 

Ensimmäisenä viinitilana oli Macia Batle. Löysimmekin sinne yllättävän hyvin. Olin jo ajamassa tien laitaan tutkimaan karttoja kun viinitila avautui tien vasemmalla puolella. Kurvasimme pihaan ja otimme hieman valokuvia ympäristöstä. Sisällä meille ilmoitettiin, että voimme vapaasti käydä kiertämässä tuotantolaitoksen ja kellarin ja sen jälkeen tulla maistelemaan viinejä. Sehän sopi meille oikein mainiosti.

 

Muutamien maisteltujen viinien jälkeen mukaan lähti Crianza ja Reserva viinit.

 

 

Seuraavana oli Binigrau, pieni valmistamo todella pienen kylän keskellä. Ajoimmekin siitä muutamaan kertaan ohi ennen kuin meidät opastettiin oikeaan paikkaan. Täällä meille näytettiin paikkoja ja esiteltiin viinejä. Lähes kaikki heidän viininsä oli jo myyty loppuun. Kellarissa oli vain jonkin verran punaviinejä kypsymässä. Sadonkorjuu alkaisi viikon päästä ja kaikki laitteet olivat valmiina odottamassa. Ostimme mukaan Nounat valkoviinin. Sitäkin oli vain muutama laatikko enää jäljellä, mutta uutta on siis tulossa pian. Tällä otettuihin kuviin emme saaneet lupaa julkaista niitä netissä, joten matkamme jatkuu seuraavaan kohteeseen.

Seuraavakin viinitila oli todella pieni Son Prim. Saimme heti alkuun lasilliset Merlot rypäleestä valmistettua valkoviiniä ja lähdimme katselemaan paikkoja. Pienessä rakennuksessa oli reunoilla terästankkeja ja keskellä löytyi filtteriä ja pneumaattista puristinta. Alakerrasta löytyi varasto tammitynnyreille.

 

Valkoviinimme oli todella runsasta ja maukasta, tosin siinä oli 15% alkoholia ja seuraavasta erästä on tarkoitus tehdä kevyempi. Tätä erikoisuutta otimme mukaan muutaman pullon ja lisäksi Syrah pullon.

 

 

Yhden viinitilan jätimme väliin kun sitä ei meinannut minkään karttojen ja navigaattoreiden perusteella löytyä, ja seuraava tapaaminenkin painoi päälle.

Viimeisenä oli vuorossa suurempi tuottaja Jose L. Ferrer. Täällä meidät laitettiin muun turistiryhmän kanssa kiertämään oppaan johdolla. Varsinaisesti mitään uutta täällä ei enää opittu, paitsi että tällä viinitalolla on ollut suuri merkitys Mallorcan viiniteollisuuden elvyttämisessä ja Binissalemin viinialueen luomisessa.

 

 

Kaiken kaikkiaan oikein mukava päivä ja saimme maistella todella erikoisia ja harvinaisia viinejä. Tässä vielä tuliaisviinimme:

 

 

Enemmän kuvia löytyy Facebookista tai Flickr kansiosta!

Tutustu myös uusittuihin Wineserver sivuihin ja liity mukaan postituslistalle tai Facebook ryhmään niin saat ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me