Viininmaisteluillallinen 31.08.2010

Viiniklubin syyskausi avattiin viininmaisteluillallisella Mange Sud ravintolassa Tehtaankadulla.

Kesällä ei tilaisuuksia järjestetty mutta viinejä toki tuli maisteltua ja viinitiloillakin tuli vierailtua Mallorcalla. Wineserver nettisivut saivat uuden ilmeen ja toiminta on jaettu selkeämmin neljään osaan, Viinit, Tapahtumat, Viinimatkat ja Viinituotteet. Suomenkieliset ja englanninkieliset sivut on eroteltu ja molemmista on myös mobiiliversiot, joita on helppo käyttää matkapuhelimella. Lopussa linkit eri pääsivuille ja ne kannattaa laittaa suosikkeihin. Myös viiniarviomme ovat nyt tietokannassa ja arvioiduista viineistä on enemmän tietoja tarjolla. Ja paljon on myös tapahtumia suunnitteilla syksyksi, eli kiirettä pitää.  

Viiniklubin tarkoituksena on myös oppia viineistä. Illallisen aikana ryhmissä pohdittiin viinin ja ruoan ominaisuuksia sekä lisäksi yhdistelmän sopivuutta ja syitä miksi yhdistelmä toimi tai ei toiminut. Alle on koottu pohdiskelujemme tuloksia.

Menu:

Manzanilla La Goya, Delgado Zuleta Sherry

 Gazpacho-keitto

Bourgogne Chardonnay, Stephane Brocard,  2008

Greco di Tufo, Vesevo, 2007

Marinoituja scampeja

Meriahven tartar

Bourgogne Pinot Noir, Stephane Brocard, 2008

Pinot Noir Reserva del Fin del Mundo, 2009

Grillattua kanaa Marsala kastikkeessa

Moscato d’Asti ‘Bass Tuba’

Jugurtti panna cotta

Aloitimme siis sherryllä ja gazpacho keitolla. Sherry oli todella kuiva, raikas ja viileä. Gazpacho oli soseutettu ja viileänä maistui raikkaalta, hienostuneelta ja maukkaalta. Kaikki pitivät keitosta mutta sherry jakoi mielipiteitä. Joillekin sherry oli liian voimakas aloitus kun taas toisten mielestä yhdistelmä sopi melko hyvin. Voimakkaan makuinen gazpacho vaatii myös viiniltä ryhtiä. Itsellenikään tämä yhdistelmä ei tulisi ensimmäisenä mieleen ruokaa ja juomaa valittaessa, mutta tämänlaisessa menussa onkin se hyvä puoli, että tulee kokeiltua uusia yhdistelmiä.

Seuraavana olikin sitten marinoituja rapuja sekä meriahven tartar, ja juomana kahta eri valkoviiniä. Molemmat viinit olivat oikein hyviä, mutta Bourgogne Chardonnaysta pidettiin enemmän. Siinä oli voimakas aromi, kuiva, runsas ja raikas maku. Viini vaikutti ikäistään paljon kehittyneemmältä. Greco di Tufossa oli sitäkin runsaampi ja voimakkaampi maku. Ruoka-annos oli pieni ja elegantti. Meriahven oli oikein hyvää ja ravut sopivan voimakkaita. Yhdistelmänä meriahven sopi paremmin Bourgogne Chardonnayn kanssa. Yhdistelmä maistui paremmalta kuin osiensa summa viinin tuodessa kalan maun hienosti esiin.  Marinoidut ravut taas sopivat paremmin aromaattisemman Greco di Tufon kanssa.

Grillattu kana kasvipaistoksen kanssa oli mehukasta, tosin aromimaailmaltaan annos oli pehmeän mieto ja tavanomainen, eli ei niin haastava yhdistettävä. Viineiksi oli valittu Burgundilainen sekä Argentiinalainen Pinot Noir. Bourgogne Pinot Noir oli viininä kevyempi ja hapokkaampi. Ominaisuuksiltaan viini oli melko niukka, mutta sopi hyvin tämän ruoan kanssa.

Pinot Noir Reserva del Fin del Mundo Argentiinasta oli täyteläisen pehmeä ja helppo juoda. Se on erinomainen viini valmiina juotavaksi ilman sen suurempaa ikääntymispotentiaalia tai kompleksisuutta. Grillatun kanan kanssa tämä oli meidän suosikkimme.

Moscato d’Asti oli miellyttävän makea, runsas, aromaattinen jälkiruokaviini pienillä kuplilla, tuoksussa hunajaa ja aprikoosia. Jugurtti panna cotta oli myös hyvää raikkaiden marjojen kanssa. Molemmat olivat hyviä pelkältäänkin ja yhdistelmänä toimiva, raikas, eikä liian makea.

Kokonaisuutena ilta oli todella mukava ja mielenkiintoinen. Ruokien ja viinien yhdistelmät olivat ammattimaisesti suunniteltuja ja onnistuneita. Saman menun voi käydä nauttimassa Mange Sudissa tiistai-iltaisin. Suosittelemme lämpimästi!

Liity postituslistalle tai Wineserverin sivuille Facebookissa niin saat tietoa tulevista viininmaisteluillallisista ja muista tapahtumista ja eduista.

Wineserver kotisivu

Wineserver kotisivu – mobiiliversio

Wineserver homepage

Wineserver homepage – mobile version

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me