Mikä Viini! -tapahtuma 15-16.9.2010

Kokemuksiani Mikä Viini! –tapahtumasta tiskin molemmilta puolilta.

 

Wennerco järjesti tänä vuonna jo seitsemännen kerran Mikä Viini! -viinitapahtuman. Tällä kertaa paikkana oli Restaurant Pörssi ja puitteet olivatkin oikein miellyttävät. Ensimmäiset 2 tuntia oli varattu lehdistölle ja muille viiniammattilaisille, ja paikalla olikin paljon mm. Alkon nuoria työntekijöitä. Ja muuten tapahtuma oli sitten avoin yleisölle klo 16–20 molempina päivinä.

Tapahtuma alkoi keskiviikkona Viña Errazurizin pääviinintekijä Francisco Baettigin luennolla lehdistölle, johon itsekin sain kunnian osallistua. Ja muutenkin omat viininmaisteluni tein jo ammattilaisaikaan, sillä yleisöaikaan työskentelin keskivikkona Codorniun ja torstaina Tarapacan osastolla.

Errazuriz on Don Maximiano Errazurizin vuonna 1870 perustama viinitila, joka on edelleen perheomisteinen. Nykyinen pääviinintekijä Baettig on opiskellut Bordeauxin yliopistossa ja työskennellyt mm. Michel Larochen ja Château de Sancerren viinitiloilla. Maistettavina oli kaksi hyvin erilaista Sauvignon Blancia, Chardonnay, Cab. Sauvignon sekä useamman lajikkeen sekoitus Seña. Viinit olivat oikein hyviä ja siitä pääsikin sitten muiden viinien kimppuun. Maistettavia viinejä oli pari sataa ja itse keskityinkin vain uusiin tuttavuuksiin. Toki alkuun testasin Bollingerin koko valikoiman. Mutta muilta tuottajilta tyydyin maistamaan vain yhden tai kaksi viiniä, joita en ollut ennen maistanut.

Yleisötapahtumaan oli ilmainen sisäänpääsy ja maistelulipukkeetkin olivat vain euron kappale. Suurin osa viineistä maksoi yhden tai kaksi lipuketta. Tosin arvokkaimmat viinit ja samppanjat maksoivat useampia lipukkeita, kalleimpana Bollinger La Grande Année Rosé 2002. Viiniharrastajalle kuitenkin todella edullinen tilaisuus ja heitä tulikin paikalle runsain määrin. Paikalla viinejä maistattamassa oli parisenkymmentä eri viinintuottajaa kymmenestä eri maasta. Heidän kanssaan sai keskustella viininvalmistuksesta ja viimeisimmistä trendeistä.

Työskentely messuilla oli oikein mukavaa ja asiakkaatkin vaikuttivat tyytyväisiltä ja iloisilta. Kiva oli myös nähdä paljon tuttuja naamoja yleisön joukossa. Keskiviikkona Codorniun tiskillä ei ollut tarjolla ollenkaan peruscavaa, Codorniu Classico Brut, vaan heidän parempaa Cava-tarjontaa. Ja juuri messuillahan niihin kannattaakin tutustua. Arvokkaampia viinejä ei tarvitse sitten ostaa kotiin ’sika säkissä’ kun on jo messuilla päässyt tutustumaan viinin tyyliin. Kuohuviinipulloja tulikin illan mittaan availtua kiitettävä määrä ja monet tuntuvat aloittavan ja lopettavan maistelun kuohuviiniin. Itsekin taidan kuulua siihen joukkoon.

Torstaina Tarapacan osastolla oli myös kiireistä ja osa viineistä, Grand Reserva ja ensi kuussa myyntiin tuleva jouluviini, pääsivätkin loppumaan kesken. Itselleni molemmista viineistä jäi oikein positiivinen kuva. Tarjolla oli myös muutama Alkon valikoiman ulkopuolinen viini, jotka myös menivät saman tien. Mutta laajan valikoiman ansiosta kukaan ei sentään jäänyt kokonaan ilman viiniä ja monille löytyikin sopiva viini tilalle.

Tarapacan viinit Alkon valikoiman ulkopuolelta:

Viinejä pääsi myös maistelemaan Valion juustojen, Suklaagallerian suklaiden ja West Charkin peuramakkaran ja ilmakuivatun kinkun kanssa. Suosittelen.

Tapahtumasta minulle jäi oikein positiivinen kuva ja seuraavaa kertaa jo odotellaan.

Enemmän kuvia löytyy Facebookista tai Flickr kansiosta!

Tutustu myös uusittuihin Wineserver sivuihin ja liity mukaan postituslistalle tai Facebook ryhmään niin saat ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me