25.11.2009

Päivästä tulikin yllättäen viininnautiskelijan ja -harrastelijan unelmapäivä. Alkuviikosta sain kaksi mieluista kutsua; Decanter kaupan ystävämyyntiin, sekä tutustumaan Viinitkotiin verkkokaupan valikoimaan.

Lounastauolla kävin pikaisesti Decanterin toimistolla ja sieltä olisikin löytynyt vaikka mitä viineihin ja ruoanlaittoon liittyvää ostettavaa. Hillitsin itseni ja mukaan Riedelin laseista lähti tällä kertaa vain Chablis lasit, pullonjäähdyttimiä sekä dekantteriteline.

Töiden jälkeen suunnistin sitten tutustumaan joulukuussa avattavan Viinitkotiin.com verkkokaupan valikoimaan. Viinin tilaamisesta netistä minulla ei ole vielä kokemuksia, mutta ainakin kynnys tilata laatikoittain viiniä on paljon matalampi, kun viini on ennestään tuttu. Lisäksi joku luotettava taho hoitaa kaiken byrokratian ja vero-asiat. Ja näin on myös mahdollista saada käsiin erikoisempia viinejä pienemmiltä tuottajilta.

Kaikki maistetut viinit olivat todella miellyttäviä ja hinnoiltaankin houkuttelevia. Itse jäin eniten himoitsemaan Francois Vallois Blanc de Blanc samppanjaa, Chateau L’oiseliniere Muscadet ja Delaroche Chablis valkoviinejä, sekä Argentiinalaista Magallanes Malbec punaviiniä. En olekaan aikaisemmin ollut mikään suuri Malbecin ystävä ja harvemmin niitä on tullut kotiin ostettua, mutta tämä viini oli todella positiivinen yllätys. Muut maistetut viinit ja omat muistiinpanoni löydät täältä.

Kaiken kaikkiaan päivä oli todella miellyttävä.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me