Abadal Wine Tasting Dinner 7.4.2011

Viiniklubimme osallistui Mange Sudissa järjestettyyn Abadal viinien illalliselle. Viinit meille esitteli Katariina Immonen Arvid Nordquistilta ja niiden kanssa nautimme herkullisen aterian.

Viinit tulevat Kataloniasta pieneltä Pla de Bages –alueelta läheltä Ranskan rajaa. Enologi Joan Solerin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman ja ne löytyvät mm. kuuluisan espanjalaisen El Bullin listalta.

Viiniköynnökset on istutettu suurimmaksi osaksi kukkuloiden rinteille ja rypäleet poimitaankin käsin. Viinin valmistuksessa käytetään moderneja tekniikoita.

Illan menu:

 • Abadal Picapoll 2009
  Kampasimpukkaa ja kukkakaalipureeta
 • Abadal Cabernet Franc / Tempranillo 2009
  Kanakeitto ja kasvisjulien
 • Abadal 5 Merlot 2006 ja Abadal 3.9 2006
  Villisian noisetit ja caponata-kastiketta
 • Abadal Seleccio 2006
  Manchego juustoa ja kirsikkahilloketta

Mange Sudin keittiömestari Mikko Pölkki oli todella onnistuneesti osannut yhdistellä viinit ja ruoat.

Alkuruoan kanssa viininä oli valkoinen Abadal Picapoll. Tuoksussa kukkaisuutta ja trooppista hedelmää, varsinkin kypsää ananasta. Viini on selkeästi ruokaviini ja sopi kampasimpukoiden kanssa hyvin yhteen. Seuraavana oli vuorossa kanakeiton kanssa harvinainen sekoitus Cabernet Francia ja Tempranilloa (60% ja 40%). Kukkeassa raikkaassa tuoksussa oli runsaasti marjoja, karpaloa, puolukkaa, ja mustaherukkaa ja viini on kypsynyt 4 kk tammessa. Vaikka punaviini kanakeiton kanssa ei ole kovin yleistä, tämä yhdistelmä toimi todella hyvin, kiitos keiton voimakkaan ja runsaan maun.

Pääruoan, villisian noisettien, kanssa maistoimme kahta erinomaista viiniä. 5 Merlot on viiden eripuolilta maailmaa tuodun Merlot-kloonin sekoitus. Maku on runsas ja pehmeän täyteläinen. Abadal 3.9 puolestaan on Cabernet Sauvignon (85%) ja Syrah (15%) sekoitus. Maku oli hieman voimakkaampi ja tanniinisempi ja se olikin ruoan kanssa aavistuksen parempi vaihtoehto.

Jälkiruoaksi nautimme Manchego juustoa ja kirsikkahilloketta. Todella herkullinen yhdistelmä ja sopi hyvin upealle Abadal Selecciolle. Seleccio on valmistettu Cabernet Francista (40%), Cabernet Sauvignonista (40%) ja Syrahista (20%). Viini on kypsynyt 14 kuukautta eurooppalaisessa tammessa, jota on seurannut kahden vuoden pullokypsytys.

Näitä viinejä ei pahemmin suodateta, jotta maussa säilyisivät kaikki kerrokset, ja niistä voikin löytyä hieman sakkaa. Eli kannattaa dekantoida tai kaataa varovasti jos onnistut näitä viinejä löytämään. Muutamaa ensimmäistä viiniä löytyy kyllä Alkosta ja loppuja saa metsästää ravintoloiden listoilta.

Jos sinulla on sopiva ryhmä ja haluat järjestää vastaavanlaisen viininmaisteluillallisen Mange Sudissa, ota yhteyttä: info@wineserver.fi. Autan mielelläni. Tulevat viiniklubin tapahtumat löydät ajankohtaista sivultamme.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me