Summer Wine Tasting 9.5.2011

Teemu Laaksonen Arvid Nordquistilta kävi esittelemässä meille kesäisiä viinejä.

Kesähelteillä viini saa mielellään olla raikasta ja viileää. Ruoatkin ovat yleensä kevyempiä: salaattia, kanaa ja kalaa, eikä ajatus tanniinisesta täyteläisestä punaviinistä muutenkaan oikein houkuta. Piknikillä ja terassilla nautittuna viini saakin olla helposti lähestyttävää.

 

Maistetut viinit (suluissa meidän antamat pisteet):

  • Bondi Verdelho, Australia (89)
  • Abadal Picapol, Espanja (89)
  • Steinger riesling, Itävalta (90)
  • Lancers rose, Portugal (87)
  • KWV Sparkling Rose, Etelä-Afrikka (88)

 

Aloitimme maistelun Bondi Verdelholla (äännetään bondai). Tuoksu oli raikas ja houkutteleva, trooppista hedelmää ja sitrusta. Maku on kuiva, hapokas, hedelmäinen ja raikas. Viini sopii kesäisille salaateille esim. kuskusin, korianterin ja limen kera. Viini oli todella miellyttävä ja oikeastaan ainoat negatiiviset kommentit tulivat pullon etiketistä.

Seuraavana vuorossa oli Abadal Picapol. Tuoksussa kukkaisuutta ja trooppista hedelmää, varsinkin kypsää ananasta. Viini on parhaimmillaan ruoan kanssa nautittuna ja sopii kampasimpukoiden ja valkoisen kalan kuten siian, kuhan ja ahvenen kanssa hyvin yhteen.

Steininger Riesling olikin jo ennestään tuttu ja edelleen todellinen löytö. Raikas aromaattinen tuoksu, mineraalinen ja sitruksinen. Maku on kuiva, todella raikas ja maukas. Viini herättää ruokahalun ja on todella miellyttävä pelkältäänkin. Sopii rapujen, parsan ja äyriäisten kanssa sekä myös kermaisille kastikkeille.

Lancers Roséssa on marjainen ja mansikkainen tuoksu. Viinissä on 17g jäännössokeria, mutta hapokkuus ja pirskahtelevuus tasapainottavat sen hyvin ja lopputuloksena onkin raikas maku. Helppo ja kevyt rose, ja alkoholiakin on vain 10%. Eli tätä voi nauttia vaikka terassilounaalla salaattien ja äyriäisten kanssa, ja mansikkaleivoksen. Hyvä ja edullinen kesäjuoma.

Lopuksi maistoimme KWV:n Rose kuohuviinin Alkon tilausvalikoimasta. Tuoksussa on kypsiä marjoja, mansikkaa ja vadelmaa. Maku on pehmeä, raikas, ja melko kevyt. Tämä helppo ja edullinen kuohuviini sopii jäähdytettynä kesäjuomaksi piknikille, terassille ja salaatin kanssa.

Nyt kun ilmat lämpenevät niin kannattaa huomioida viinin sopiva säilyttäminen. Viiniä pitäisi säilyttää viileässä alle 18 asteessa ja auringonvalolta suojattuna. Viinikaappivalikoimaamme on tullut paljon uusia kokoja ja malleja alkaen 12 pullon kaapista aina 180 pulloon asti. Classic Wine Cellarsilta löytyy myös vapaata säilytystilaa. Tiedustelut info@wineserver.fi.

Viiniklubiin ja postituslistallemme voit liittyä täyttämällä lomake tai meilitse info@wineserver.fi. Paljon kaikenlaista ajankohtaista tietoa ja kuvia tapahtumista löytyy myös Facebook sivuiltamme: www.facebook.com/wineserver.

Related Posts

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me