Avatun viinipullon säilyttäminen

Vinkkejä miten kannattaa toimia jos haluat juoda viiniä, mutta et koko pulloa kerralla: https://youtu.be/ZsPnlmPAnGI

Coravin

Coravin laitteita tai muita suojakaasuun kytkettyjä dispensereitä löytyy nykyään monista viinibaareista ja ravintoloista. Kun pulloon syntyvä vajaus täytetään suojakaasulla, se ei pääse hapettumaan.

Coravinin piikki työnnetään korkin läpi, pulloa kallistetaan, pieni painallus painikkeesta vapauttaa kaasua pulloon ja viini valuu neulan läpi.

Pullot tulisi säilyttää poikittain. Viinin pitäisi säilyä hyvänä useita kuukausia. Säilyvyyteen vaikuttaa paljon kuinka paljon viiniä on jäljellä. Alle puolikkaita pulloja ei kannata pitkään säilyttää vaan mieluummin juoda pois.

Coravin on hyvä laite, jos haluat vaikka useammasta pullosta ottaa pienen maistiaisen ja vertailla niitä keskenään.

Argon kaasukapselit myydään 2 kpl pakkauksissa noin 20€ hintaan. Eli kaasu on melko arvokasta ja sitä kannattaa käyttää säästeliäästi.

Jos haluat nauttia pari kunnon lasillista viiniä, kannattaa käyttää alla olevaa menetelmää

Puolikkaan pullon taktiikka

Ostat kierrekorkillisen puolikkaan pullon Alkosta (0,375 l), tyhjennät (juot) sen ja säästät tyhjän pullon.

Seuraavan kerran kun haluat juoda jotain hyvää viiniä, mutta vain puoli pullollista, tee näin:

Avaa pullo, kaada siitä puolet tyhjään puolikkaaseen pulloon (kannattaa täyttää pullo piripintaan niin sinne ei jää yhtään ilmataskua) ja sulje pullo.

Juo pois avattu pullo.

Kannattaa säästää myös avattu tyhjä pullo. Kun haluat nauttia loput viinistä, voit kaataa sen takaisin puolikkaasta pullosta isoon pulloon. Jos esimerkiksi tarjoilet viiniä myös muille, kaikki näkee mikä viini on kyseessä ja itsekin muistat mitä viiniä olet säilyttänyt.

Kuohuviinin säilytys

viinin säilytys 2

Kuohuviineihin on saatavilla sulkimia, jotka estävät kuplien katoamisen pullosta.

Toki joka kerta kun avaat pullon, katoaa sieltä lisää kuplia. Eli kannattaa kerralla kaataa kunnon lasit ja jättää loput odottamaan seuraavaa kertaa. Pullo tulisi säilyttää jääkaapissa.

Kuohuviinin säilyvyys on muutama päivä. Toki tähän vaikuttaa paljon mitä kuohuviiniä se on. Prosecco, jossa on jo valmiiksi vähemmän kuplia, säilyy lyhyemmän aikaa kuin Samppanja tai muu perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini. Joka tapauksessa suosittelen nauttimaan loput parin päivän sisällä.

Ja ihan pieniä tilkkoja pullon pohjalla ei kannata säilyttää.

×

 

Hei!

Ota yhteyttä WhatsApp viestillä! Contact me with Whatsapp!

× Ota yhteyttä - Contact me